Z hladké mouky, prášku do pečiva, cukru krupice, másla, vejce, mléka a kakaa zaděláme těsto.
Těsto vyválíme na 2 placky, které upečeme v předehřáté troubě a necháme vychladnout.
Dále utřeme do pěny máslo, 5 dkg cukru krupice a vanilkový cukr. Do půl litru mléka rozmícháme vanilkový pudink, zbytek cukru krupice a mouku. Pudinkovou směs uvaříme na hustou kaši a necháme vychladnout. Do vychladlé kaše zlehka ručně zašleháme utřenou pěnu.
První placku potřeme džemem, krémem, poklademe rovnoměrně piškoty, hojně pokapeme rumem, znovu potřeme krémem a přikryjeme druhou plackou. Poté celé přikryjeme mokrou utěrkou.
Z másla, cukru moučka, solamylu, kakaa a mléka umícháme hladkou polevu, kterou rozetřeme na koláč. Pozor, polevu nevaříme.
Blančiny řezy servírujeme jako výborný zákusek ke kávě.