Biskupský chlebíček

2 hod | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 194146x
Tradiční pochoutka s kandovaným ovocem.
Komentáře receptu 4
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Rozinky spaříme, scedíme a osušíme. Mandle se slupkou spaříme a oloupeme. Nakrájíme na kousky. Kandované podle potřeby také nakrájíme. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků.

V míse utřeme do pěny máslo, přidáme moučkový a vanilkový cukr. Dále přidáme žloutky, citronovou kůru a všechny ingredience dobře utřeme. Pak přidáme rozinky, pokrájené mandle a kandované ovoce.

Do těsta vmícháme polohrubou mouku. Z bílků ušleháme tuhý sníh a jemně ho vmícháme do těsta. Formu na biskupský chlebíček (srnčí hřbet), vymažeme tukem, vysypeme moukou, rozvrstvíme do ní těsto a zvolna pečeme v troubě asi 45 minut ve vyhřáté troubě.

Vyhladlý biskupský chlebíček vyklopíme z formy a nezapomeneme posypat práškovým cukrem nebo ozdobit čokoládovou polevou

Vilienka autor receptu:

Biskupský chlebíček

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

Vaše cena 999 běžně 36000 Kč sleva 97 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,1
dobrý recept
763 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Biskupský chlebíček

Recept se nachází v 116 kuchařkách
KDI
PEČENIE 3194 receptů
rkunesova
Vláďovo kuchařka 1180 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Biskupský chlebíček

Celkový počet komentářů u receptu: 4
Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Biskupský chlebíček
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept