Biskupský chlebíček

2 hod | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 200424x
Tradiční pochoutka s kandovaným ovocem.
Komentáře receptu 4
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Rozinky spaříme, scedíme a osušíme. Mandle se slupkou spaříme a oloupeme. Nakrájíme na kousky. Kandované podle potřeby také nakrájíme. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků.

V míse utřeme do pěny máslo, přidáme moučkový a vanilkový cukr. Dále přidáme žloutky, citronovou kůru a všechny ingredience dobře utřeme. Pak přidáme rozinky, pokrájené mandle a kandované ovoce.

Do těsta vmícháme polohrubou mouku. Z bílků ušleháme tuhý sníh a jemně ho vmícháme do těsta. Formu na biskupský chlebíček (srnčí hřbet), vymažeme tukem, vysypeme moukou, rozvrstvíme do ní těsto a zvolna pečeme v troubě asi 45 minut ve vyhřáté troubě.

Vyhladlý biskupský chlebíček vyklopíme z formy a nezapomeneme posypat práškovým cukrem nebo ozdobit čokoládovou polevou

Vilienka autor receptu:

Biskupský chlebíček

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

3,1
dobrý recept
763 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Biskupský chlebíček

Recept se nachází v 118 kuchařkách
PEČENIE
KDI
PEČENIE 3803 receptů
rkunesova
Vláďovo kuchařka 1180 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Biskupský chlebíček

Celkový počet komentářů u receptu: 4
Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Biskupský chlebíček
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept