Bílý domácí jogurt

30 min | dezert | 4 porce | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 36147x
Na přípravu jogurtu nepotřebujeme jogurtovač, ale jen mléko a přírodní jogurt. Neuvěřitelně jednoduchý recept.
Komentáře receptu 6
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

V hrnci s těžkým dnem při mírném vaření ohřejeme mléko. Jakmile mléčná pěna začne stoupat, ihned plotnu vypneme. Pěnu od mléka odebereme a mléko přikryjeme.Takto mléko necháme vychladnout na teplotu 38 - 40 °C. Teplota nesmí být vyšší.

Do sterilizované nádobky vložíme několik vrchovatých lžic jogurtu a dobře promícháme nejprve jen s trochou mléka. Jogurt s mlékem musí být dobře promíchaný, nesmí tam být ani jedna hrudka. Jakmile nemáme hrudky v základu jogurtu, dobře promícháme se zbylým mlékem. Nádobku dobře uzavřeme.

Nádobku nebo nádobky dáme odstát při 35 °C na 6 - 8 hodin, nebo je vložíme do hrnce s teplou vodou, který uložíme k topení. Můžeme je uložit i pod teplou peřinu. Je ale důležité, abychom s nádobkami celých 6 - 8 hodin nehýbali.

Pokud jsme dobře pracovali, musí po uběhlém čase lžíce v jogurtu stát. Bílý domácí jogurt poté uchováváme v lednici při teplotě 5 - 6 °C.

Bílý domácí jogurt můžeme doplnit různým ovocem či medem a podáváme jako chutnou zdravou snídani.

autor receptu:

Bílý domácí jogurt

Počet přidaných receptů: 1110

Ingredience

na porce

Kuchařky obsahující recept Bílý domácí jogurt

Recept se nachází v 111 kuchařkách
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 3940 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 6284 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bílý domácí jogurt

Celkový počet komentářů u receptu: 6
  • Komentář k receptu Bílý domácí jogurt Vendula 29.07.2015 13:31:56

    Chtěla bych jogurt zkusit, nic snažšího jsem dlouho neviděla, ale fakt nevim jak to bude fungovat, když na 6 hodin prostě 40 stupňů nikde nevytvořim. Bydlim na statku a i v zimě by to bylo u topení nemožný, kamna teď nemam a v létě tu mám i pod peřinou prostě zimu.. Takže fakt nevim, jedině to mít na sluníčku až zas přijdou vedra? Jaký máte zkušenosti vy s těma stupněma? Díky

  • nk petr 12.07.2013 08:22:40

    ten jogurt je blbost ten přírodní jogurt už je jogurt :D:D

  • Komentář k receptu Bílý domácí jogurt kaja 29.05.2014 09:51:33

    Podle mě by se mléko nemělo vařit, ale zahřát by se mělo na max 80 stupňů (uchování vitamínů) a teplota pro množení jogurtových kultůr nesmí být vyšší než 50 stupňů (ale ideální teplota je těch 40 stupňů). Když se jogurt dělá bez jogurtovače, tak je dobré mléko schladit na 50 stupňů, přidat ingredience, zamíchat, rozlít do nádob a dát někam do tepla (než se to udělá tak teplota klesne k těm ideálním 40 stupňům) ;-)

  • Komentář k receptu Bílý domácí jogurt inka.ma 26.09.2013 16:26:34

    Má se na jogurtu udělat vrstva syrovátky, nebo to zhoustne všechno? Jaká byla hustota Vámi připraveného jogurtu? A jaký přírodní jogurt (dává se tam pro vnesení jogurtové kultury, předpokládám) je vhodné použít?
    Děkuju!

  • Super nápad, vyzkoušela jsem a mám opravdu výborný jogurt, doporučuju každému a děkuji za recept. ;)

Celkový počet komentářů: 6
Nalezeno receptů: 6
Přidat příspěvek k receptu Bílý domácí jogurt
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rakovina slinivky břišní

    Rakovina slinivky břišní

    Slinivka břišní (pankreas) má za úkol vylučovat celou řadu enzymů, které rozkládají potravu ve střevech, neutralizovat kyselost žaludečního obsahu a produkovat významné hormony včetně inzulinu. Je jedním z nejdůležitějších orgánů v lidském těle, reguluje určité činnosti trávicí i metabolické a jakýmkoliv onemocněním pankreatu je proto nutné věnovat velkou pozornost.

  • Proteinová dieta - účinné hubnutí bez pocitu hladu

    Proteinová dieta - účinné hubnutí bez pocitu hladu

    Proteinová dieta, nebo také nízkosacharidová, bílkovinná či katogenní dieta si u nás během několika let získala velkou oblibu. Není divu, podle všeho jde totiž o dietu, která skutečně funguje, nezbavuje svalové hmoty a netrápí vás při ní mučivé pocity neustálého hladu.




přidat nový recept