Bílý chřest s máslovou omáčkou

30 min | předkrm | francouzská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 142213x
Vynikající recept na slavnostní stůl.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Chřest oloupeme a odkrojíme dřevnaté konce. Výhonky vložíme do dostatečného množství osolené vody s cukrem a přivedeme k varu.

Zatím si oloupeme šalotky a nasekáme je nadrobno. V kastrůlku rozehřejeme asi lžíci až 2 másla. Vsypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Zaprášíme moukou, promícháme a přikryjeme. Základ máslové omáčky necháme pár minut osmahnout. Pak odklopíme, podlijeme vývarem (můžeme použít i vývar z chřestu), bílým vínem a promícháme. Omáčku vaříme asi 20 minut na mírném ohni.

Estragon si opereme, osušíme. Estragon přidáme do máslové omáčky. Přidáme zbylé máslo, necháme prohřát a vše společně rozmixujeme. Pokud chceme, můžeme omáčku i propasírovat. Máslovou omáčku osolíme, opepříme a nakonec ochutíme šťávou z citronu.

Vařený bílý chřest naservírujeme na nahřáté talíře a přelijeme máslovou omáčkou. Bílý chřest s máslovou omáčkou podáváme s brambory a můžeme ozdobit snítkou.

autor receptu:

Bílý chřest s máslovou omáčkou

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Bílý chřest s máslovou omáčkou

Recept se nachází v 31 kuchařkách
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3718 receptů
Zorňafa
1. aa-5b 3296 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bílý chřest s máslovou omáčkou

Přidat příspěvek k receptu Bílý chřest s máslovou omáčkou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Je možné si i v těchto parných letních dnech přivodit angínu? Bohužel je, a to velice jednoduše. Snadno to přeženeme se zmrzlinou nebo ledovými nápoji, příliš se vystavujeme chladící klimatizaci, zůstaneme příliš dlouho v mokrých plavkách a nakonec, zrádné výkyvy počasí. To všechno jsou důvody, proč se jednoho letního rána vzbudíme s nepříjemně známou bolestí v krku.

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.




přidat nový recept