Bílková poleva

15 min | polevy | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 189754x
Tradiční poleva na zdobení perníčků.
Komentáře receptu 11
Uvařil jsem to (Recept vařilo 16 lidí)


Postup přípravy receptu

Mletý cukr prosejeme. Obě suroviny spojíme a trpělivě mícháme na lesklou bílou kašičku, která se neroztéká.

Rozděláme ji na poloviny a do jedné přidáme potravinářské barvivo. Takto připravenou polevou zdobíme perníčky, dortíčky a jiné cukroví.

Pozor! Nevyužitá bílková poleva zasychá.

.Renča. autor receptu:

Bílková poleva

Počet přidaných receptů: 1361

Ingredience

Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Bílková poleva

Recept se nachází v 162 kuchařkách
Vánoční cukroví
.Renča.
Vánoční cukroví 91 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4105 receptů
Nina
ZAKUSKY 627 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bílková poleva

Celkový počet komentářů u receptu: 11
  • barara 14.02.2013 14:13:22

    taky mi ten poměr příjde divnej, musela jsem přisypat hóóódně cukru, abych docílila výsledku...

    • Re: Ludmila 16.12.2015 18:49:51

      recept je fajn, opravdu záleží na velikosti vajíčka - bílku, také jsem trochu cukru přidala - cukr jsem dvakrát vzala přes cedník a míchala dvacet minut - výsledek super

    • Re: Lukáš 15.12.2014 15:47:09

      On je taky bílek a bílek, záleží na velikosti vejcete.

  • Komentář k receptu Bílková poleva Dídí 19.12.2014 18:42:29

    Ahoj, jsem cukrářka a mám jednu super radu aby poleva nezasychala. Když s ní chvíli nebudete pracovat jednoduše ji přikryjte něčím vlhkým (hadřík, utěrka). Poleva nezatvrdne a nezačne se "rozdrolovat" až ji budete zase používat stačí promíchat. :)

  • Komentář k receptu Bílková poleva Lenka 08.12.2014 15:08:10

    Dělala jsem přesně podle Vašeho receptu a paráda , tak děkuji :-) nechápu tedy negativní komentáře ? :-)

  • Komentář k receptu Bílková poleva Vladuschka 05.12.2014 10:23:43

    To je zvláštní, já nikdy bílek nešlehala a jenom ho zamíchala s cukrem a citronem podle oka a pak pytlíčkem krásně zdobila... hustotu odhadnu podle toho, že mi zůstávají "šňůrky" na povrchu polevy když jí lžičkou míchám.

  • Komentář k receptu Bílková poleva Petra 26.11.2014 19:02:46

    Cukru na 1 bílek by mělo stačit 125 gramů, musíte ručně (!!) vyšlehat bílek dotuha, pak přidávat cukr postupně. Trvá to.

  • Komentář k receptu Bílková poleva Mira 17.12.2013 20:48:17

    To je tím, že je některým líno dlouho šlehat

  • Komentář k receptu Bílková poleva kocour (tecka) fous 10.12.2013 19:08:41

    to je divné....vidím 2 negativní rezenze ze 3---a přitom recept má 4,3 bodů- skvělý recept...

  • Dobrý den, musím bohužel říct, že s poměrem jsem nebyla spokojená... Musela jsem přisypat ještě hodně a hodně moučkového cukru, než byla poleva taková, aby se zdobení na perníčcích neroztékalo.

Celkový počet komentářů: 11
Nalezeno receptů: 11
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Bílková poleva
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept