Bílé hlávkové zelí dušené

45 min | příloha | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 258815x
Přírodní bílé zelí dušené je vhodnou přílohou k masům, nebo jako samostatný pokrm s bramborem či knedlíkem, vhodný pro vegetariány.
Komentáře receptu 24
Uvařil jsem to (Recept vařilo 22 lidí)


Postup přípravy receptu

Hlávku zelí zbavíme horních listů a rozčtvrtíme. Košťál vykrojíme a zelí nakrouháme na jemné nudličky. Cibuli očistíme a nakrájíme na drobno.

Nakrájené zelí podlijeme vodou nebo vývarem a bez pokličky za občasného míchání dusíme do poloměkka.

V jiném kastrole na sádle lehce osmahneme cibuli, přidáme podušené zelí, kmín, sůl, zaprášíme moukou a dodusíme. Nakonec zelí ochutíme cukrem a octem.

Podáváme jako přílohu k pečeným masům.

Jarka-P autor receptu:

Bílé hlávkové zelí dušené

Počet přidaných receptů: 1667

Ingredience

Vaše cena 1999 běžně 4360 Kč sleva 54 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,4
dobrý recept
163 hlasujících
  • Recept Bílé hlávkové zelí dušené - Hotové zelí.

Kuchařky obsahující recept Bílé hlávkové zelí dušené

Recept se nachází v 203 kuchařkách
Zeleninové pokrmy
Jarka-P
Zeleninové pokrmy 87 receptů
KDI
VARENIE 8341 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bílé hlávkové zelí dušené

Celkový počet komentářů u receptu: 24
  • Proč nejsou komentáře k věci? Makovec 19.06.2016 21:03:04

    Ani jeden komentář není k věci recept o hlávkovém zelí. Mě na něm udivuje, jak si z nás autor utahuje. Máme dusit bez pokličky. V otevřeném hrnci. Proč tedy nenapíše vařit?
    Makovec

    • Re: Proč nejsou komentáře k věci? Ospala 12.11.2016 12:45:01

      Pane Makovec, zelí se ze začátku vaří bez pokličky z jednoho prostého důvodu, aby z něj odešly čpavé látky, které způsobují nadýmání. Nedělá se to nijak závratně dlouho, po chvíli se pak hrnec přikryje a zelí se dusí do měkka. Jelikož je proces dušení nesrovnatelně delší než proces vaření, nazývá se toto jídlo " dušené zelí " . Samozřejmě pokud si doma rádi poprdíte, nemusíte jej vůbec vařit otevřené a rovnou přikrýt poklicí, chuťově v tom rozdíl nepoznáte a můžete ho s čistým srdcem označovat jako dušené ;-) Nechápu, že se vždycky najde někdo kdo má potřebu slovíčkařit.

      Za mě musím říct, že se jedná o dobrý recept, dělám zelí doma podobně. Jen k cibuli ještě přidávám na kostičky nakrájenou slaninu. Zelí pak krásně voní a o to lépe chutná.

  • Komentář k receptu Bílé hlávkové zelí dušené viki 02.09.2016 14:58:34

    Ať si každý jí, to, co mu vyhovuje. Člověk je od přírody všežravec a proto by měl jíst od každého něco. Základ je nepřežírat se a mít dostatek pohybu. Pak je vše OK. Kdyby nám výrobci potravin necpali do jídla samá éčka a chemii, budeme zdraví všichni. Dnes najít poctivý kousek čehokoli je téměř zázrak, je to samá náhražka. A nejen to. Příspěvek Petry je diskutabilní, víte co je mršina??? Nechte si takové názory raději pro sebe.

  • zeli s makem lharstein 04.03.2016 02:55:10

    ja nejradeji zeli s makem michane ptakem a se spekem tekutym

  • Komentář k receptu Bílé hlávkové zelí dušené Jana 23.06.2014 16:04:17

    Doma toto zelí děláme, nikdy jsme nad tím neuvažovali, jestli je vegetariánské nebo není, zvlášť když je tam sádlo :)

  • Petra 25.04.2011 23:02:54

    Jak může být jídlo s tukem z mršiny vegetariánské...?

    • Re: miloš 11.04.2014 12:35:39

      jsem rád že mám internet vždy když něco nevím zajdu na internet ,a tam to vše je,říkám tomu inženýr kde se vše dozvím.

    • Re: Jackus 12.03.2012 16:25:47

      ... a právě proto nemám rád vegetariány a Jehovisty. Neustále musí někomu vnucovat svoje přesvědčení.
      Nápad se špekem je skvělý, díky.

      • Tuareg
        Re: Re: Tuareg 08.02.2014 20:49:10

        Já už nikomu nic nevnucuju. Je ale smutné, když má tvůj rodič už v 50 kalíšek léků na den a tvoje babi s dědou jsou fit, protože mají ještě čistý genom a řekněme skromnější stravovací návyky díky jiné době :)

Celkový počet komentářů: 24
Nalezeno receptů: 24
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Bílé hlávkové zelí dušené
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Kdy začít učit děti na lyžích?

    Kdy začít učit děti na lyžích?

    Jezdíte na hory a těšíte se, že si letos začnete užívat lyžování i se svými nejmenšími? Nebo jste sami naopak do tajů lyžařského umění nikdy nepronikli, ale nechcete tyhle ryze zimní radovánky odepřít svým ratolestem?

  • Péče o tělo podle fází měsíce

    Péče o tělo podle fází měsíce

    Luna ve velké míře ovlivňuje chod přírody a také našeho těla. Jak můžeme využít magickou moc měsíce při jednotlivých fázích v péči o pokožku a vlasy? Kdy je nejlepší čas pro začátek diety?




přidat nový recept