Připravíme si kuličky z mletého masa. Maso dáme do mísy s vejcem, solí, pepřem a čerstvou nasekanou petrželkou. Promícháme a mokrými rukami tvoříme kuličky, které uložíme stranou.
Brambory s mrkví oloupeme, nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme, ale necháme ji v celku.
Do dvou litru vody přidáme máslo, zeleninu a přivedeme k varu. Dochutíme solí. Jakmile zelenina začne měknout, přidáme naše hovězí kuličky. Vaříme přibližně dvacet minut, poté odendáme cibuli.
Žloutky rozmícháme s moukou, citronovou šťávou, jogurtem a sklenkou zeleninového vývaru. Připravenou vajíčkovou směs pomalu a za stálého míchání přiléváme do zeleninového vývaru. Dle naší chuti dosolíme, dopepříme.
Bílá polévka s hovězími kuličkami se podává teplá posypaná čerstvou petrželkou, posypaná krutony.