Bílá poleva

10 min | polevy | česká kuchyně | recept zobrazen: 6489x
Velmi rychlá a levná poleva na všechny typy moučníku.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Z citronu vymačkáme šťávu a smícháme ji s bílkem.

Z bílku a citronové šťávy vyšleháme pěnu, do které postupně zašleháváme solamyl a cukr. Množství cukru záleží na velikosti bílku.

Bílou polevou zdobíme moučníky nebo cukroví.

autor receptu:

Bílá poleva

Počet přidaných receptů: 128

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Bílá poleva

Recept se nachází v 53 kuchařkách
PEČENIE
KDI
PEČENIE 3803 receptů
Nina
ZAKUSKY 603 receptů
rkunesova
Vláďovo kuchařka 1180 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bílá poleva

Přidat příspěvek k receptu Bílá poleva
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept