Bílá fazolačka babičky Říčné

1 h 30 min | polévka | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1636x
Chutná bílá fazolová polévka uvařená podle receptu od mé tchyně. Pro mě nezvyklá bílá polévka, protože u nás se stále vařila fazolačka s paprikou nebo rajčaty.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Den předem si namočíme do studené vody velké bílé fazole. Druhý den je s malým kouskem mořské řasy uvaříme v té samé vodě doměkka. Cibuli mezitím nakrájíme nadrobno a petrželku nasekáme na jemno.

Na 2 lžících řepkového oleje zpěníme cibuli, zasypeme ji hladkou moukou a restujeme do nazlátlé barvy. Zředíme mlékem, přidáme bobkové listy, mletý pepř a sůl. Za stálého míchání vaříme 20 minut. Pak smícháme s uvařenými fazolemi a necháme projít varem. Nakonec do fazolačky promneme majoránku a přikrytou ji necháme 5 minut odstát před podáváním.

Bílou fazolačku babičky Říčné na talíři ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme na stůl.

veraricna autor receptu:

Bílá fazolačka babičky Říčné

Počet přidaných receptů: 301

Ingredience

na porce
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Bílá fazolačka babičky Říčné byl 26.10.2013 na 3. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,7
skvělý recept
201 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Bílá fazolačka babičky Říčné

Recept se nachází v 37 kuchařkách
Vaření tety Věry
veraricna
Vaření tety Věry 303 receptů
zjirousek
Polévky 1975 receptů
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3716 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bílá fazolačka babičky Říčné

Přidat příspěvek k receptu Bílá fazolačka babičky Říčné
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept