Bezová limonáda

30 min | nápoj | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 48001x
Výborná osvěžující limonáda nebo sirup.
Komentáře receptu 6
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Ve větší lahvi nebo džbánu rozpustíme v převařené vlažné vodě cukr s kyselinou citronovou. Přidáme květy bezu a nakrájený citron.

Týden necháme vše uležet. Občas promícháme. Po týdnu vše scedíme do lahve. Nápoj by bude mít hustou sirupovou konzistenci. Používá se ředěné jako sirup.

Také lze vyrobit bezovou limonádu - šábeso neboli plamšus. Rozpustí se asi půl kila cukru v 5 l vody , 10 i více okvětí, 1 citron. Občas zamícháme a po dvou dnech lze již pít jako limonádu. Vhodná při chorobách z nachlazení. Bez podporuje pocení.

Vlasta1 autor receptu:

Bezová limonáda

Počet přidaných receptů: 5

Ingredience

Vaše cena 599 běžně 5960 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
57 hlasujících
  • Recept Bezová limonáda - Takto vypadá bezová limonáda v lahvi.

Kuchařky obsahující recept Bezová limonáda

Recept se nachází v 197 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5962 receptů
zdegross
staré recepty 3820 receptů
myš1
recepty 4619 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bezová limonáda

Celkový počet komentářů u receptu: 6
  • Nejlepší pití na světe je z Bezu...mnáááám...

  • 24 hodin evabo 27.05.2012 22:02:04

    Taky ji dělám každý rok, říkáme jí sodovka, stejné množství surovin jen místo kys. citronové dávám 1/8 l octu a ještě droždí velikosti hrášku. Za 24 hodin stočím, uložím v chladu - je určeno k okamžité spotřebě.

    • Re: 24 hodin Lenka a Rozina 08.06.2012 09:39:01

      Dobrý den, jen jsem se chtěla zeptat.... jak dlouho je možné limonádu s droždím skladovat? Udělali jsme toho docela dost, tak aby se nám to nezkazilo... Děkuji za odpověď. :)

      • Re: Re: 24 hodin Vlasta 09.06.2012 14:14:14

        Za tři dny jsem ji stáčela a v lednici ji mám už týden. Je krásně šumivá, moc dobrá i když se mi zdá, že stářím je čím dál víc kyselejší. Ale je opravdu určena k rychlé spotřebě. Já jí dělám vždycky postupně, dokud jsou bezy.Když dochází, založím novou.Jenže teď pořád prší, tak nechci bezy trhat.Měly by se trhat za slunečného počasí,jako každá bylina.S octem už ji nedělám, jenom s kyselinou. Ta octová byla fakt octová. Někde jsem taky četla, že když se dá víc cukru, tak se může skladovat dlouho ve sklepě, ale to není s těmi kvasnicemi. Ta se musí konzumovat hned.

  • Bezová limonáda Vlasta 28.05.2012 11:13:28

    Letos jsem našla ve svých kuchařkách také recept s tím octem. Hned jsem podle toho udělala limonádu a teď ještě zkusím s tím droždím. Díky za radu

  • Každé jaro menhet 26.05.2012 16:19:36

    Každé jaro jí vyrábím, ne jako sirup, ale jako limonádu, je skvělá, osvěžující a musí se rychle vypít :)

Celkový počet komentářů: 6
Nalezeno receptů: 6
Přidat příspěvek k receptu Bezová limonáda
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept