Bezlepkový borůvkový koláč

1 h 15 min | moučník | 8 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 8318x
Klasický kynutý borůvkový koláč vhodný pro celiaky.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Do mísy nasypeme mouku a cukr, rozdrobíme droždí, přidáme rozehřátý tuk a vejce. Postupně přiléváme vlažné mléko. Celé těsto zpracujeme vařečkou. Výsledná konzistence by měla být řidší než je kynutý knedlík.

Takto uhnětené těsto překryjeme útěrkou a odložíme na teplé místo, kde jej necháme asi deset minut vykynout.

Mezitím si můžeme připravit tvarohovou náplň. Tvaroh, vanilkový cukr, lžičku másla a žloutek rozmixujeme dohladka. Z bílku vyšleháme sníh, který následně zapracujeme do těsta, raději však metlou a ne mixérem.

Vykynuté těsto vyklopíme na sádlem namazaný plech. Pomoučníme, vytvarujeme do oválu a vytlačujeme do stran. Snažíme se okraje nechat vystouplejší, aby případně náplň nevytekla.

Okraje těsta pomažeme vajíčkem. Nyní připravené těsto potřeme tvarohovou náplní. Tu posypeme borůvkami, můžeme však přidat i jahody apod.

Nakonec si z tří až čtyř lžic kukuřičné mouky a asi z dvou až tří lžic cukru a trochy oleje "užmolíme" žmolenku. Měla by se doopravdy drobit, abychom předešli případnému rozpuštění v troubě. Touto drobenkou posypeme celý koláč.

Bezlepkový borůvkový koláč pečeme v předehřáté troubě při 180-200°C (dle typu a možností trouby) cca 25-30 minut - jednoduše dokud okraje nebudou zlatavě hnědé.

Geheimnis autor receptu:

Bezlepkový borůvkový koláč

Počet přidaných receptů: 7

Ingredience

na porcí
Vaše cena 3549 běžně 5460 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,1
skvělý recept
9 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Bezlepkový borůvkový koláč

Recept se nachází v 27 kuchařkách
zdegross
koláče 320 receptů
Tetiny ovocné recepty
veraricna
Tetiny ovocné recepty 2630 receptů
láska prochází žaludkem
Láska prochází žaludkem 1 2252 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bezlepkový borůvkový koláč

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Komentář k receptu Bezlepkový borůvkový koláč Petra 25.07.2013 08:29:10

    Recept je super...Ale není tam nějak moc mléka?Musela jsem tam přidat víc mouky,protože to bylo moc řítké :)

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Bezlepkový borůvkový koláč
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept