Bezinkový sirup

30 min | nápoj | Ostatní kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 158494x
Sirup z květu černého bezu - bezinek.
Komentáře receptu 4
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Bezinkové květy ostříháme, z citronu vymačkáme šťávu. Převaříme si vodu a necháme vychladnout.

Květy s citronovou šťávou vložíme do čtyřlitrové sklenice a dolijeme studenou převařenou vodou. Necháme odstát do druhého dne.

Odstátou vodu přecedíme přes plátno a do připravené tekutiny dáme všechen cukr. Zahřejeme na maximální teplotu 80°C a plníme do sklenic.

Bezinkový sirup je vhodný do vody nebo čaje, taktéž výborný na kašel a posílení imunity.

autor receptu:

Bezinkový sirup

Počet přidaných receptů: 45

Ingredience

Vaše cena 1999 běžně 4236 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Bezinkový sirup

Recept se nachází v 85 kuchařkách
zjirousek
Nápoje 440 receptů
zuzim62
Vsehochut Zuzka 281 receptů
FRANTOVA
VAŘENÍ 139 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bezinkový sirup

Celkový počet komentářů u receptu: 4
  • bezinkový sirup Katka 08.07.2013 22:59:36

    Váš recept vypadá jednoduše :-) ráda bych jej vyzkoušela, jen mě zajímá jak dlouho vydrží, když se nepoužije žádný umělý konzervant a pak jestli musí být uchován v lednici? Děkuji

    • Re: bezinkový sirup Staňa 09.07.2013 10:34:34

      Katko, k Vašmu dotazu uvádím, že sirup nechám stát jen v chladnější místnosti, mám špajz a vydrží celou zimu, ale nevím zda i déle, protože nám už žádný nezůstane.

  • blueberka 12.06.2012 07:50:42

    sirup je výborný, ale nemusí se ani zahřívat, pokud se přidá na špičku nože konzervantu na marmeládu :-)

  • bezinkový sirup zuzim62 30.05.2012 15:42:20

    všem doporučuju je výborný

Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Bezinkový sirup
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Lepek - klady, zápory a příznaky intolerance

    Lepek - klady, zápory a příznaky intolerance

    Lepek je směs dvou bílkovin, gliadinu a gluteninu. Proto se mu říká též gluten. Nachází se v některých obilovinách, hlavně v pšenici, ale v menší míře také v žitu a ječmeni. Udává se, že čím více lepku a méně škrobu v obilí, tím kvalitnější mouka se namele. Těsto z této kvalitní mouky je pak pružnější. Množství lepku se měří podle závazné normy a udává se v procentech.

  • Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma je pylová alergie. Jde o stav, kdy imunitní systém přehnaně reaguje na některé neškodné podněty, např. pylová zrna, prach, roztoče, zvířecí srst či některé potraviny.




přidat nový recept