Bezinková limonáda

30 min | nápoj | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 34383x
Osvěžující nápoj, který uvítáte v horkých dnech.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Do 4 litrové sklenice dáme květy, cukr a nakrájíme citrony, pak to vše dolijeme pitnou vodou a přikryjeme potravinářskou folií. Připevníme k láhvi gumičkou.

Fólii propícháme špendlíkem a necháme stát na slunném místě 9 dní. Každý den tuto směs zamícháme.

Devátý den bezinkovou směs slijeme do sklenic a můžeme pít.

Bezinkovou limonádu uchováváme v lednici.

autor receptu:

Bezinková limonáda

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Bezinková limonáda

Recept se nachází v 110 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
myš1
recepty 4618 receptů
zjirousek
Nápoje 362 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bezinková limonáda

Přidat příspěvek k receptu Bezinková limonáda
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept