Bezé roláda

Při přípravě této výborné rolády spotřebujeme nastřádané bílky.
Komentáře receptu 11
Uvařil jsem to (Recept vařilo 7 lidí)


Postup přípravy receptu

Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr, pomleté, předem opražené a oloupané lískové oříšky, zlehka vmícháme také mouku.

Těsto vylijeme na plech, do kterého si připravíme pečící papír potřený rozpuštěným máslem. Papír by měl mít mírně zvednuté okraje Troubu si vyhřejeme na 150 - 180 °C a těsto v ní upečeme do zrůžovění.

Vyjmeme plech a s papírem těsto hned přeneseme na čistou utěrku a teplé srolujeme (i s utěrkou). Bezé necháme stočené vychladnout.

Zatím si ušleháme šlehačky, do kterých zašleháme vanilkový cukr a ztužovače.

Vychladlou roládu opatrně rozmotáme a odstraníme pečící papír.

Naplníme šlehačkou a znovu stočíme do rolády. Zbytkem šlehačky potřeme povrch rolády a dáme do lednice.

Bezé roládu porcujeme až druhý den. Můžeme naplnit i jakýmkoliv nastavovaným krémem nebo ochuceným tvarohem. To záleží jen a jen na chuti.

autor receptu:

Bezé roláda

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
46 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Bezé roláda

Recept se nachází v 155 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5979 receptů
zdegross
staré recepty 3810 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4288 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bezé roláda

Celkový počet komentářů u receptu: 11
  • Komentář k receptu Bezé roláda safiro 04.06.2014 17:07:28

    Do šlehačky jsem přidala 2 lžičky mleté kávy, což jsem našla v jiném receptu na bezé roládu. Výsledek je výborný. Upečené těsto šlo dobře zavinout, netrhalo se. Roláda je moc dobrá a myslím, že ta trocha kávy jí prospěla na chuti.

    • Re: Komentář k receptu Bezé roláda Soptík 04.06.2014 17:38:57

      Děkuji za info. Určitě to nemůže receptu uškodit, ba naopak. Já jsem jednou plnila i tvarohovou nádivkou a bylo to zase něco jiného. Fantazii se meze nekladou.

  • Komentář k receptu Bezé roláda Bili 14.02.2014 14:24:54

    Výborný a vcelku jednoduchý zákusek. Zapomněla jsem potřít pečící papír máslem, ale zásadní problém to nebyl. Upečené těsto se slouplo docela dobře a hlavně bez poškození v jednom kuse.

  • Bezé roláda Miluška 03.01.2013 18:12:23

    Zapomněli jste napsat, že před pečením bezé roládu pocukrujeme moučkovým cukrem.

  • komentář iva šmajdová 19.02.2011 11:18:30

    Mám výhrady k receptu..Chybí vám v receptu kdy se mají přidat žloutky.Začátečník to nebude vědět.Jinak výborná beze roláda.

    • Re: komentář yorga 20.02.2011 11:55:53

      Pokud jste recept pozorně četla o žloutcích tam není zmínka proto, že tam nepatří.Tato roláda je vhodná pro hospodyňky kterým zbývají při dalším vaření bílky. Touto roládou se dají vhodně spotřebovat. Já peču kynuté buchty jen se žloutky a bílky uchovávám v ledničce. Když upeču 3x buchty, mám bílky na tuto roládu.

      • Re: Re: komentář Marta Vaněčková 05.11.2012 12:37:55

        Dobrý den, chtěla bych se jen zeptat, jak dlouho skladujete v lednici oddělené bílky, peču také tvarohové buchty, tak abych věděla, jak si to načasovat. Děkuji moc za radu a recept, těším se, až vyzkouším, je to můj nejoblíbenější zákusek.

  • Právě jsem ho dala do chladničky,vypadá a chutná moc dobře.Bohužel jsem neměla oříšky a tak jsem je nahradila strouhaným kokosem,stejnou gramáží .

Celkový počet komentářů: 11
Nalezeno receptů: 11
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Bezé roláda
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Artróza a artritida - jaký je mezi nimi rozdíl?

    Artróza a artritida - jaký je mezi nimi rozdíl?

    Určitě jste už tyto dva pojmy někdy slyšeli. Ale víte, proč někdy mluvíme o artróze a jindy o artritidě a jaký je mezi nimi rozdíl?

  • Načerpejte na jaře sílu z medvědího česneku

    Načerpejte na jaře sílu z medvědího česneku

    Medvědí česnek známe nejspíš všichni, je považován za nejsilnější jarní bylinu a jeho detoxikační účinky, pro které je v těchto dnech hojně vyhledáván, jsou doslova zázračné. Právě nyní tato bylinka krásně bíle kvete, a když budete mít štěstí, můžete na něj narazit při procházkách listnatými lesy, kde jsou někdy vidět celé lány medvědího česneku.




přidat nový recept