Berlínský fazoláč

1 hod | chuťovka | 8 porcí | německá kuchyně | recept zobrazen: 865x
Slaný koláč s fazolovou náplní. Recept na německou specialitu - koláč s bílými fazolemi, smetanou, slaninou a šunkou.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Do mísy vsypeme polohrubou mouku a ovesné vločky. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které rozpustíme ve vlažném mléku. Osolíme a vypracujeme těsto.

Těsto rozválíme do koláčové formy vyložené pečícím papírem nebo na stejně připravený plech.

V osolené vodě uvaříme jednu mrkev a pak ji nakrájíme na kolečka. Bílé fazole uvaříme doměkka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Anglickou slaninu a šunku nakrájíme na nudličky.

Uvařené vychladlé bílé fazole rozmixujeme a promícháme se smetanou, vejcem, česnekem, oreganem, pepřem a solí. Polovinu náplně rozetřeme na těsto, poklademe plátky mrkve a zalijeme zbylou náplní. Navrchu posypeme nakrájenou anglickou slaninou a šunkou.

Slaný koláč upečeme v předehřáté troubě.

Berlínský fazoláč podáváme jako dobrou chuťovku teplý, ale dobrý je i později studený.

veraricna autor receptu:

Berlínský fazoláč

Počet přidaných receptů: 301

Ingredience

na porcí
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Berlínský fazoláč byl 23.10.2013 na 4. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,6
skvělý recept
209 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Berlínský fazoláč

Recept se nachází v 25 kuchařkách
Krnovské slané pečení
veraricna
Krnovské slané pečení 1786 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7499 receptů
Vaření tety Věry
veraricna
Vaření tety Věry 303 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Berlínský fazoláč

Přidat příspěvek k receptu Berlínský fazoláč
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept