Bavorský bramborový salát

45 min | příloha | německá kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 83687x
Recept, který mám od tety žijící v Bavorsku. Zamilovala si ho celá rodina.
Komentáře receptu 3


Postup přípravy receptu

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Připravíme si větší mísu a brambory do ní nakrájíme na co nejtenčí plátky. Cibuli si nakrajíme na jemno. Masox rozpustíme asi ve 2 deci horké vody. Brambory v míse pokapeme olejem, octem a přilijeme rozpuštěný bujon, salát zamícháme.

Důležité je salát míchat pouze rukou. Brambory však nesmíme příliš mačkat. Vsech tekutin přidáváme podle chuti tak, aby se vše vsáklo do brambor. Nakonec můžeme přidat cibulku případně pokrájenou pažitku.

Místo octa je možné použít nálev z okurek. Několik kyselých okurek můžeme také nakrájet přímo do salatu.

Další variantou je jeho zjemnění kysanou smetanou nebo jogurtem.

autor receptu:

Bavorský bramborový salát

Počet přidaných receptů: 7

Ingredience

Vaše cena 3549 běžně 5460 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Bavorský bramborový salát

Recept se nachází v 91 kuchařkách
myš1
recepty 4616 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bavorský bramborový salát

Celkový počet komentářů u receptu: 3
  • Komentář k receptu Bavorský bramborový salát Radek 23.12.2013 17:51:34

    Musim jen doplnit ze paklize ma salat mit onu charakteristickou konzistenci, je treba brambory jeste horke oloupat a nakrajet a ihned zacit zalivat. To loupani je trochu problem, v bavorsku na to maji dokonce specialni nastroj (trojzubec na pridrzeni horke brambory), protoze ze studenych to nelze udelat. Dobrou chut :)

  • Cibule Doubravka Cenťáková 06.06.2011 19:20:09

    Pokud mohu poradit, je nejlepší cibuli nakrájet a poté dát do vlastní šťávy vyluhovat. Dodá to salátu výbornou chuť a pokud jíte salát k rybě je dobré polít si ji tou šťávou.

    • Re: Cibule Žaneta Vítková 06.06.2011 19:21:39

      Musím říct, výborný nápad! Všichni mi pochválili. Šťávu můžete doplnit jablečným otcem nebo limetkou.

Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Bavorský bramborový salát
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept