Bavorské vdolky

2 h 30 min | moučník | rakouská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 317822x
Menší kulaté vdolky z lehčího kynutého těsta, které jsou na řezu pórovité.. Usmažené dozlatova, potřené marmeládou, sypané tvarohem a zdobené šlehačkou chutnají báječně.
Komentáře receptu 71
Uvařil jsem to (Recept vařilo 75 lidí)


Postup přípravy receptu

Přípravu těsta začneme vymícháním kvásku. Droždí rozdrobíme, přidáme trochu cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka a přidáme trochu prosáté polohrubé mouky. Zamícháme na řídké těsto a necháme na teplém místě vykynout.

Do zbytku prosáté mouky přidáme vejce, cukr, nastrouhanou citronovou kůru, sůl, rozpuštěný vlažný tuk a vlažné mléko, které nám zůstalo. Nakonec přidáme i vykynutý kvásek a promíchané těsto necháme dobře vykynout.

Těsto na vdolky vyválíme na hrubší plát (asi 15 mm) a kulatou formičkou vypichujeme vdolky (asi 5ks na 1 porci). Vykrájeno vdolky poklademe na pomoučenou pracovní desku a necháme ji znovu nakynout. Do nakynutých vdolků uděláme ručkou hrubší vařečky jamku.

Připravené vdolky házíme do rozehřétého oleje vymáčknutou stranou, po osmažení jedné strany je obrátíme a opět smažíme, až jsou zlatavé.

Usmažené bavorské vdolky natřeme marmeládou, posypeme strouhaným tvarohem a na tvaroh stříkneme zdobícím sáčkem trochu šlehačky, kterou jsme si vyšlehali a osladili moučkovým cukrem.

Bavorské vdolky podáváme i studené.

Pokud budem připravovat vdolky v domácí pekárně, stačí všechny ingredience vložit do nádoby a zapnout program.

slavenka autor receptu:

Bavorské vdolky

Počet přidaných receptů: 7

Ingredience

Vaše cena 1649 běžně 2356 Kč sleva 30 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Bavorské vdolky byl 30.05.2008 na 1. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,6
skvělý recept
474 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Bavorské vdolky

Recept se nachází v 1611 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5979 receptů
myš1
recepty 4616 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4290 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bavorské vdolky

Celkový počet komentářů u receptu: 71
Celkový počet komentářů: 71
Nalezeno receptů: 71
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Bavorské vdolky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.

  • Začíná období zánětů močových cest

    Začíná období zánětů močových cest

    Venku se otepluje, což je zjara poměrně zrádný fakt. Mnohdy díky naší touze po sluníčku dochází k našemu vlastnímu prochlazení. S tím často dochází i k velmi nepříjemné nemoci - zánětu močových cest.




přidat nový recept