Barilla Spaghetti Bolognese

hlavní chod | 4 porce | italská kuchyně | recept zobrazen: 2248x
Chuťové zajímavý pokrm s kousky italské slaniny Pancetta. Recept na výborný oběd nebo večeři.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Pancettu (můžeme nahradit slaninou) umelte v kuchyňském robotu na středně velké kousky. Ve velkém hrnci (6 - 8 litrů) s těžkým dnem rozpalte olivový olej na mírném ohni. Do hrnce přidejte pancettu, nasekané cibuli, celer, mrkev a na plátky nakrájený česnek. Zeleninu restujte dozlatova po dobu 5 minut, pozor na spálení.

Přidejte telecí a vepřové mleté maso a zvyšte teplotu. Za stálého častého míchání maso orestujte do hněda. Přidejte rajčatový protlak, mléko, víno a tymián. Jakmile vše přivedete k varu, snižte teplotu na středně nízkou a pomalu duste po dobu 1 až 1,5 hodiny.

Ragú (omáčku) dochuťte solí a černým pepřem dle potřeby. Do velkého hrnce dejte 6 litrů vody a přiveďte k varu. Přidejte 2 polévkové lžíce soli (volitelné) podle chuti. Ragú přendejte do soté pánve o průměru 30 - 35 cm a pozvolna ohřejte na středním plameni.

Špagety uvařte podle návodu na obalu, dokud nebudou al dente. Uvařené špagety sceďte a přidejte je do pánve s ragú. Jemně vše na mírném ohni proházejte (promíchejte), aby se špagety důkladně omáčkou obalily.

Barilla Spaghetti Bolognese rovnoměrně rozdělte mezi 6 až 8 teplých misek a podávejte dozdobené strouhaným sýrem.

Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii. Pro více informací navštivte www.barilla.cz

Barilla autor receptu:

Barilla Spaghetti Bolognese

Počet přidaných receptů: 13

Ingredience

na porce
Vaše cena 3549 běžně 5460 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
6 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Barilla Spaghetti Bolognese

Recept se nachází v 24 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7388 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4000 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Barilla Spaghetti Bolognese

Přidat příspěvek k receptu Barilla Spaghetti Bolognese
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.

  • Začíná období zánětů močových cest

    Začíná období zánětů močových cest

    Venku se otepluje, což je zjara poměrně zrádný fakt. Mnohdy díky naší touze po sluníčku dochází k našemu vlastnímu prochlazení. S tím často dochází i k velmi nepříjemné nemoci - zánětu močových cest.




přidat nový recept