Banány v čokoládě

20 min | moučník | 2 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2525x
Sladký dezert pro mlsné jazýčky.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Oloupeme 2 banány a nakrájíme je na menší kousky do misky. Smetanu ušleháme v tuhou šlehačku. Můžeme použít i šlehačku ve spreji.

Vezmeme čokoládu, dáme ji do mikrovlnky na minutu až minutu a půl a necháme ji rozehřát. Čokoládou přelijeme banány. Pak banány ozdobíme šlehačkou - vytvoříme jakoby čepičku.

Banány v čokoládě posypeme grankem. Navrch ozdobíme jahodami. Banány v čokoládě ihned podáváme.

autor receptu:

Banány v čokoládě

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porce

Kuchařky obsahující recept Banány v čokoládě

Recept se nachází v 19 kuchařkách
zdegross
staré recepty 3816 receptů
vařecka
kuchařka dezertu 587 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Banány v čokoládě

Přidat příspěvek k receptu Banány v čokoládě
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Značně nepříjemné příznaky angíny známe všichni - bolest v krku, zejména při polykání, horečky, celková únava, bolesti svalů a kloubů. Angína je infekční zánětlivé onemocnění krčních mandlí a hrdla, tedy kořene jazyka a přilehlé části hltanu. Vzniká v důsledku oslabení imunity, zanesení tlustého střeva a přetížení lymfatického systému, zvláště pak slinivky.

  • Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Karbunkl carbunculos je velmi nepříjemné hnisavé onemocnění kůže. Vzniká splynutím minimálně dvou furunklů. Karbunkl je nebezpečnější, protože je větší, navíc může pronikat i do hlubších struktur kůže. Je to bolestivé zánětlivé onemocnění, projevuje se zarudnutím, otokem a někdy i teplotou.




přidat nový recept