Banánový koláč

1 hod | moučník | vegetariánský recept | recept zobrazen: 155171x
Velice jednoduchý recept, který zvládne každý. A ke všemu je to úžasná dobrota. Lehký moučník.
Komentáře receptu 7
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Z vajec a cukru ušleháme pěnu, do které vmícháme prosátou mouku a trochu soli. Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka.

Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Do formy nalijeme půlku těsta. Na ni poklademe banány a zalijeme druhou polovinou těsta.

Pečeme 40 minut na 180 °C předehřáté troubě. Nakonec můžeme ozdobit velkou porcí šlehačky a pár kolečky banánu.

autor receptu:

Banánový koláč

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Banánový koláč

Recept se nachází v 45 kuchařkách
PEČENIE
KDI
PEČENIE 3803 receptů
Koláče
kat.simk
Koláče 124 receptů
zerina1
KOLÁČE-ZÁVINY 21 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Banánový koláč

Celkový počet komentářů u receptu: 7
Celkový počet komentářů: 7
Nalezeno receptů: 7
Přidat příspěvek k receptu Banánový koláč
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept