Banánová roláda

45 min | moučník | 8 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 33257x
Recept na vynikající a levnou roládu.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Vejce s cukrem ušleháme do pěny a přidáme kakao a mouku. Těsto nalijeme na vymaštěný pečící papír na pekáči a v troubě vyhřáté na 230 °C pečeme asi 7 minut. Potom piškot vyklopíme, stáhneme papír a těsto několikrát srolujeme, aby unikla pára a necháme vychladnout.

Mléko svaříme s pudinkovým práškem ve vodní lázni a necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem a po částech zašleháme vychladlý pudink.

Roládu rozvineme, potřeme ji krémem, po délce položíme banány a přes ně roládu zatočíme.

Banánovou roládu přelijeme čokoládou a posypeme kokosem. Necháme ji ztuhnout.

Banánovou roládu nakrájíme a můžeme servírovat.

autor receptu:

Banánová roláda

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí

Kuchařky obsahující recept Banánová roláda

Recept se nachází v 110 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
myš1
recepty 4618 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 3803 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Banánová roláda

Přidat příspěvek k receptu Banánová roláda
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept