Balíčky v alobalu

1 h 15 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 2171x
Recept na vepřové maso připravované a podávané v alobalu.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Z alobalu si nastřiháme čtverce 20 x 20 cm. Každý čtverec uprostřed pomažeme olejem.

Plátky vepřové krkovice naklepeme, osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí a pokapeme worcesterskou omáčkou. Položíme plátek masa na alobal. Na něj položíme plátky anglické slaniny, pak kolečka cibule. Na cibuli položíme plátek opepřených vepřových jater, znovu cibuli a pár koleček pikantní klobásy. Do každého balíčku dáme oříšek másla, pevně alobal uzavřeme a balíčky naskládáme do pekáče.

K balíčkům dáme 1 - 1,5 cm vody do pekáče a pečeme 1 hodinu. Dbáme, aby vždy byla voda v pekáči.

Balíčky v alobalu podáváme přímo v alobalu. Vhodnou přílohou jsou pečené brambory nebo taky jenom chléb. Je k tomu dobrá tatarská omáčka,

autor receptu:

Balíčky v alobalu

Počet přidaných receptů: 5

Ingredience

na porce

Kuchařky obsahující recept Balíčky v alobalu

Recept se nachází v 55 kuchařkách
KDI
VARENIE 4757 receptů
Katika
Katika 1200 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 5069 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Balíčky v alobalu

Přidat příspěvek k receptu Balíčky v alobalu
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept