Bábovka

1 hod | moučník | 12 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 984684x
Výborná bábovka, kterou zvládne i začátečník.
Komentáře receptu 339
Uvařil jsem to (Recept vařilo 389 lidí)


Postup přípravy receptu

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Všechny sypké ingredience smícháme v míse. Přidáme tři žloutky, sklenici oleje a hrnek teplé vody. Vše zamícháme. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta. Podle chuti můžeme přidat rozinky, ořechy nebo kokos.

Asi 2/3 těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Do zbylé třetiny těsta přidáme 2 lžíce kakaa, zamícháme a nalijeme na světlé těsto do formy.

Bábovku vkládáme do předehřáté trouby a pečeme prvních 20 minut na 150 - 160 °C. Potom přidáme na 180 °C a dopékáme asi 20 - 30 minut. Zkusíme špejlí, jestli je uvnitř hotová.

Upečenou bábovku vyklopíme, pocukrujeme a můžeme servírovat.

kol autor receptu:

Bábovka

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí
Vaše cena 10799 běžně 22977 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Bábovka byl 07.01.2009 na 1. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,6
skvělý recept
1310 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Bábovka

Recept se nachází v 2049 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 6010 receptů
myš1
recepty 4616 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bábovka

Celkový počet komentářů u receptu: 339
  • Hrnky Jitka 19.01.2017 09:32:34

    No pokud je všechno psané na hrnky, tak je úplně jedno jestli je i něco větší nebo menší, poměr je stále stejný :-)

  • Bábovka Helena 01.06.2014 15:17:18

    Myslela jsem, že ji dneska udělám, ale po zjištění, že tam mám dát 1 sklenka oleje ( jak velká je ta sklenka oleje??? 1 dcl, 2 dcl, 3 dcl??? Sklenky jsou totiž růtné velikosti) , tak to prostě vzdávám.
    DEJTE ZDE PROSÍM VELIKOST SKLENIČKY. Děkuji.

    • Re: Hrnky Irena 20.01.2017 12:31:28

      Není. A vejce?

    • Re: Hrnky Nika 19.01.2017 20:24:25

      Ano,bingo,konecne nekdo s rozumem :-)
      Jsem cukrarka,v praci se tedy vazi,ze ,ale hrnkove recepty jsou skvele prave v tom,ze je fuk jaky hrnek,protoze pokud suroviny date do jednoho hrnu,tedy pokud tim jednim hrnek vsechno z receptu " odvazite " a zadnym jinym,pomer surovin bude tak,jak ma byt a recett se povede :-) Hrnkove recepty tu byli davno,nez jsme vetsina z nas narozeni ;-)

      Take je casto dulezite,jakou mouku pouzijete,kazda znacka mouky jinak poji vodu(tekutiny)a tak je nekdy nutnosti,dolit vice/mene,tekutiny,kazda pekarka,kucharka,vidi,zda se ji testo zda moc/malo tuhe/tekute a dle toho pece;-)

      Je neuveritelne,na cem vsem se cesky narod dokaze hadat,urazet :-(

    • Re: Bábovka Nika 19.01.2017 20:31:16

      Chce to jedine:trosku premyslet..a casem nabrat zkusennosti ...receptem to neni :-D

    • Re: Bábovka Libor 16.01.2015 18:51:13

      Tohle mě dokáže taky vytočit!!! Lidi, nemáte domá váhu, nebo jste tak blbí, že musíte hrnkovat???!! :(

      • Re: Re: Bábovka vendy 12.08.2015 12:06:28

        Blbej ses ty.Hrnkovani je urychleni prace a je to dobre kdyz neni k dispozici vaha.Tak se nad sebou zamysli ,nez zas nekoho napadnes.

        • Re: Re: Re: Bábovka Michal 18.12.2016 11:43:21

          Mám hromadu hrnků a každý jinak velký, když pomocí nich chci něco měřit, tak si zjistím, jak je velký a " urychlím " si to sám.

      • Re: Re: Bábovka bjutka 28.02.2015 20:41:19

        Tak mně třeba zrovna hrnky vyhovujou mnohem víc. Než všechno hned vážit..

    • Re: Bábovka 89ter 06.05.2016 17:18:41

      Já dala oleje půl hrnku a bylo to úplně akorát :)

Celkový počet komentářů: 339
Nalezeno receptů: 339
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Bábovka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Zdravotní pojištění cizinců

    Zdravotní pojištění cizinců

    Vzhledem k otevření hranic a vysoké pohyblivosti cizinců na našem území je otázka jejich zdravotního pojištění zcela patřičná a na místě. Více o zdravotním pojištění cizinců v dnešním článku.

  • Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Letošní zima nám dává pěkně zabrat. Kruté mrazy nejsou nic příjemného a tělo potřebujeme zahřát nejen pod vrstvou oblečení, ale také konzumací těch správných potravin. Které to jsou a v jaké podobě si je dopřát?




přidat nový recept