Bábovka

1 hod | moučník | 12 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 464634x
Výborná bábovka, kterou zvládne i začátečník.
Komentáře receptu 248
Uvařil jsem to (Recept vařilo 290 lidí)


Postup přípravy receptu

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Všechny sypké ingredience smícháme v míse. Přidáme tři žloutky, sklenici oleje a hrnek teplé vody. Vše zamícháme. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta. Podle chuti můžeme přidat rozinky, ořechy nebo kokos.

Asi 2/3 těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Do zbylé třetiny těsta přidáme 2 lžíce kakaa, zamícháme a nalijeme na světlé těsto do formy.

Bábovku vkládáme do předehřáté trouby a pečeme prvních 20 minut na 150 - 160 °C. Potom přidáme na 180 °C a dopékáme asi 20 - 30 minut. Zkusíme špejlí, jestli je uvnitř hotová.

Upečenou bábovku vyklopíme, pocukrujeme a můžeme servírovat.

kol autor receptu:

Bábovka

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí
Vaše cena 999 běžně 36000 Kč sleva 97 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Bábovka byl 07.01.2009 na 1. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,7
skvělý recept
978 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Bábovka

Recept se nachází v 1457 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5962 receptů
myš1
recepty 4619 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bábovka

Celkový počet komentářů u receptu: 248
Celkový počet komentářů: 248
Nalezeno receptů: 248
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Bábovka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept