Bábovka ze smetany

1 h 15 min | moučník | 8 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 7602x
Bábovka podle receptu po mé babičce. Od malička se po ní mohu utlouct.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky v misce rozšleháme společně se smetanou na šlehání.

Mouku, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr smícháme v jiné, větší míse. Přidáme rozšlehané žloutky se smetanou. Promícháme.

Z bílků ušleháme sníh, který přidáme do těsta.

Těsto by mělo být hustší než např. na palačinky, při zvednutí vařečky by se odtékajícím těstem z vařečky měly dát kreslit obrazce po povrchu těsta, které po chvilce mizí. Podle potřeby přiléváme vodu. Obvykle tak 1 dcl.

Do jiné mísy si můžeme odlít tak 1/3 těsta, které smícháme s kakaem. Necháváme odležet a chvilkama promícháváme, dokud nebudou všechny zrnka kakaa rozpuštěné.

Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Nalijeme 1/2 světlého těsta, poté celé těsto s kakaem a nakonec přelijeme zbytkem světlého těsta.

Bábovku dáme do předem vyhřáté trouby na 175 °C, pečeme přibližně 45 minut. Hotovou bábovku poznáme pomocí špejle, kterou do ní zapíchneme. Pokud je bábovka řádně upečná, těsto se na špejli nebude lepit.

Upečenou a vychladlou bábovku vyklopíme z formy a posypeme práškovým cukrem.

Šárišmyš autor receptu:

Bábovka ze smetany

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

na porcí
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4
skvělý recept
13 hlasujících
  • Recept Bábovka ze smetany - Bábovka ze smetany
  • Recept Bábovka ze smetany - Po upečení
  • Recept Bábovka ze smetany - Před pečením
  • Recept Bábovka ze smetany - Světlé a kakaové těsto
  • Recept Bábovka ze smetany - Správná hustota těsta

Kuchařky obsahující recept Bábovka ze smetany

Recept se nachází v 11 kuchařkách
info
Mlynářská kuchařka 271 receptů
sladké pokušenie
mačiatko
sladké pokušenie 207 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bábovka ze smetany

Celkový počet komentářů u receptu: 3
  • Bábovka Jířa 09.04.2016 10:30:35

    Bohužel musím říct, že to byla moje nejhorší zkušenost s bábovkou, vyzkoušela jsem už spoustu receptů na bábovku a se všemi jsem byla naprosto spokojená. Bohužel u této se mi pracovalo s těstem hodně špatně a výsledek chuťově taky nestál za nic.

  • Komentář k receptu Bábovka ze smetany elis (tecka) hucova 12.03.2016 22:13:50

    Výborná vláčná bábovka. Miluji Prezidentskou bábovku, ostatní mi nikdy moc nechutnali, ale tahle jí směle konkuruje, opisuji si recept.

  • bábovka ze smetany hruba (tecka) olga 29.04.2014 12:05:07

    Jednoduchá a moc dobrá. Rychle hotová, také rychle snědená. Těsto by se mohlo upéct třeba na plechu a použít např.s čerstvým ovocem a zalitým želé.

Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Bábovka ze smetany
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept