Snadný recept na výbornou bábovku tak trochu jinak. Pokud vám z Vánoc zůstal vaječný likér, zkuste jej užít při pečení tohoto oblíbeného moučníku.
3 ks | vejce |
200 g | cukr krupice |
1 balení | vanilkový cukr |
400 g | polohrubá mouka |
200 g | tuk na pečení |
2 dl | vaječný likér |
0.5 balení | kypřicí prášek do pečiva |
podle potřeby | |
---|---|
tuk na vymazání | |
mouka na vysypání |
Prášek do pečiva smícháme s polohrubou moukou. Tuk na pečení vyšleháme s cukrem a vejci a přimícháme ostatní suroviny - vaječný likér, vanilkový cukr a nakonec mouku prosátou s práškem do pečiva.
Dobře vyšlehané těsto na bábovku vylijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme v předem vyhřáté troubě.
Bábovku z vaječného likéru po vychladnutí vyklopíme a posypeme cukrem moučka. Podáváme ke kávě jako výborný moučník.
6 nejlepších receptů na bábovku - tradiční recepty jako od babičky
Olejová, tvarohová nebo čokoládová? Ať už vyberete jakoukoli, zaručujeme, že bábovky podle těchto receptů se podaří na jedničku. Budou krásně vláčné, nadýchané a chuťově dokonalé.
Zapomeňte na kupované likéry: Naučíme vás domácí vaječný, kaštanový i kakaový
Jejich příprava není nijak náročná na čas ani na suroviny, chutí však předčí řadu kupovaných likérů. A k vánočním svátkům patří stejně jako cukroví, bramborový salát a smažený kapr. 6 receptů, které musíte vyzkoušet!
autor 1-2-3
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena