Recept na vynikající bábovku z netradičních surovin.
těsto | |
---|---|
160 g | cukr |
180 ml | olej |
3 ks | vejce |
50 g | čokoláda |
1 balíček | vanilkový cukr |
200 g | hladká mouka |
250 g | červená řepa |
0.5 balíčku | kypřicí prášek do pečiva |
80 g | holandské kakao |
na potření | |
brusinková zavařenina | |
podle potřeby | |
máslo na vymazání formy | |
mouka na vysypání |
Řepu omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Až řepa vychladne, oloupeme ji a rozmixujeme, můžeme ji i nastrouhat. V míse smícháme hladkou mouku s kakaem, vanilkovým cukrem, kypřícím práškem a cukrem (nejlépe třtinovým). Poté přidáme rozmixovanou řepu, vejce a olej. Pořádně smícháme a nakonec přidáme na kousky nasekanou čokoládu. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou. Těsto vlijeme do formy a pečeme asi 40 minut při teplotě 180 °C. Bábovku z červené řepy po vychladnutí nakrájíme a podáváme. Bábovka se dá namazat brusinkami a to jí dodá zajímavý nádech.
6 nejlepších receptů na bábovku - tradiční recepty jako od babičky
Olejová, tvarohová nebo čokoládová? Ať už vyberete jakoukoli, zaručujeme, že bábovky podle těchto receptů se podaří na jedničku. Budou krásně vláčné, nadýchané a chuťově dokonalé.
Nejvoňavější bábovka? Tahle s citronovou polevou a levandulí vás dostane!
Recept na vynikající levandulovou bábovku s citronovou polevou krok za krokem, kterou rozhodně musíte vyzkoušet! Provoní celou domácnost.
autor Miroslav Vytiska
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena