Bábovka bez mléka

20 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 42502x
Velmi chutná a nadýchaná bábovka.
Komentáře receptu 17
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Vejce rozklepneme a odděláme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh.

Žloutky zalijeme vařící vodou a našleháme. Přidáme cukr, mouku, olej a pořád šleháme. Vsypeme prášek do pečiva a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.

Pak už postupujeme jako u klasické bábovky. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a dáme péct do vyhřáté trouby.

Bábovku bez mléka může probarvit čokoládou, ořechy apod. - záleží na chuti. Výhodou u této bábovky je, že je opravdu krásně nadýchaná.

ROZA25 autor receptu:

Bábovka bez mléka

Počet přidaných receptů: 7

Ingredience

4,6
skvělý recept
46 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Bábovka bez mléka

Recept se nachází v 115 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
zdegross
staré recepty 3816 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bábovka bez mléka

Celkový počet komentářů u receptu: 17
Celkový počet komentářů: 17
Nalezeno receptů: 17
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Bábovka bez mléka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept