Bábovičky s krémem

2 hod | cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2121x
Jednoduché zákusky nebo chutné a vzhledné vánoční cukroví.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Mouku smíchanou s cukrem prosejeme na vál, uděláme uprostřed důlek, do kterého nalijeme žloutky a nakrájíme změklé máslo. Zpracujeme těsto, které dáme na půl hodiny odležet do lednice. Pak těsto vyndáme a plníme jím formičky na bábovičky (košíčky). Formičky není potřeba vymazávat, jdou moc dobře vyklepnout.

Bábovičky dáme péct do vyhřáté trouby, až těsto zezlátne.

Mezitím si připravíme krém. Ve vodní lázni si umícháme moučnou kaši (suroviny na náplň) a necháme vychladnout. Smícháme vejce a moučkový cukr a vetřeme změklé máslo. Pak našleháme. Je nutné neustále šlehat! Poté do krému všleháme moučnou kaši a dáme na chvíli do lednice.

Ještě teplé bábovičky vyklopíme z formiček a necháme vychladnout. Pozor, jsou křehké! Vychladlé bábovičky pak vevnitř vytřeme marmeládou (jahoda, rybíz, lesní směs), naplníme krémem a polijeme čokoládovou polevou. Necháme ztuhnout.

Bábovičky s krémem si můžeme připravit pro jakoukoli příležitost.

Ronnie Dark autor receptu:

Bábovičky s krémem

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Bábovičky s krémem

Recept se nachází v 20 kuchařkách
Vaříme a pečeme s Ronnie
Ronnie Dark
Vaříme a pečeme s Ronnie 3 recepty
zjirousek
Vánoční cukroví 419 receptů
zdegross
cukroví 245 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bábovičky s krémem

Přidat příspěvek k receptu Bábovičky s krémem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept