Babiččiny tvarohové řezy

2 hod | moučník | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 8431x
Výtečné tvarohové řezy podle receptu mé babičky.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Do mísy přes síto prosejeme hladkou mouku, na ni přidáme cukr a vytvoříme důlek. Do důlku rozdrobíme kvasnice, zalijeme trochou vlažného mléka, zasypeme jemnou vrstvou hladké mouky a necháme vzejít kvásek. Když kvásek dostatečně nabude, přidáme do mísy žloutky, olej, špetku soli a šafránu, trochu nastrouhané citronové kůry a zaděláme hladké, lehce lepivé těsto.

Vlažné mléko přiléváme podle potřeby. Celkem je ho potřeba asi 250 - 300 ml, záleží na savosti mouky. Hotové těsto zasypeme opět tenkou vrstvou hladké mouky, překryjeme čistou utěrkou a dáme asi na 40 - 50 minut kynout na teplé místo.

Než těsto nakyne, připravíme si tvarohovou náplň, která je více než jednoduchá. Smícháme dohromady měkký tvaroh, vanilkový pudink, cukr moučka, vanilkový cukr, žloutky, šafrán a rozinky. Metličkou v míse prošleháme a je hotovo.

Nakynuté těsto propracujeme na pomoučněné pracovní desce a rozdělíme na 2 poloviny. Troubu předehřejeme asi na 190 °C. Hluboký plech vymažeme kouskem másla. Jednu polovinu těsta vyválíme na plát velký jako je plech. Následně plát těsta přeneseme na plech. Na plát těsta rozprostřeme tvarohovou náplň, navrch dáme druhý rozválený plát těsta a necháme ještě asi 10 minut nakynout.

V misce rozšleháme jedno vejce a připravené řezy jím potřeme. Pečeme dozlatova v předehřáté troubě asi 40 minut a podle chuti před podáváním pocukrujeme.

Babiččiny tvarohové řezy podáváme jako výborný vláčný moučník ke kávě nebo čaji.

autor receptu:

Babiččiny tvarohové řezy

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porce
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Babiččiny tvarohové řezy

Recept se nachází v 29 kuchařkách
Sbírka receptů od Barči
bara.antosova
Sbírka receptů od Barči 2 recepty
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4105 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7499 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Babiččiny tvarohové řezy

Přidat příspěvek k receptu Babiččiny tvarohové řezy
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept