Babiččiny ovocné knedlíky

1 hod | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 3144x
Kynuté knedlíky plněné slívami, meruňkami nebo rynglemi. Recept na klasický sladký hlavní chod.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Do mísy vsypeme polohrubou mouku a vyhloubíme důlek, do kterého nadrobíme droždí, zasypeme cukrem a zalijeme vlažným mlékem. Zamícháme a necháme vzejít kvásek. Mouku osolíme, přidáme vejce, zbylé mléko a vypracujeme hladké těsto, které necháme pod utěrkou vykynout do dvojnásobného objemu - stačí půl hodiny.

Těsto vyválíme, nakrájíme na čtverečky a do každého dáme půl meruňky (ryngle, slívy apod.) bez pecky. Pokud máme jahody, balíme do každého knedlíku jednu celou jahodu. Případně můžeme používat ovoce zmražené.

Ovocné knedlíky vaříme v osolené vařící vodě. Knedlíky jemně zamícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Knedlíky potom hned vyplavou. Vaříme 10 minut na mírném ohni. Po 5 minutách jemně zamícháme. Při vybírání ovocných knedlíků z vody každý propíchneme vidličkou.

Babiččiny ovocné knedlíky podáváme na talíř a ozdobíme podle chuti. Každou porci knedlíků pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme podle chuti. Někdo má rád mletý mák smíchaný s cukrem moučka. Jiní dají přednost osmažené strouhance smíchané s vanilkovým nebo skořicovým cukrem. Děti mají nejraději knedlíky posypané grankem a cukrem moučka. Z této dávky mi vychází 23 knedlíků o průměru asi 6 cm. Běžně babiččiny knedlíky zaděláváme z 1 kg mouky.

veraricna autor receptu:

Babiččiny ovocné knedlíky

Počet přidaných receptů: 301

Ingredience

Vaše cena 3549 běžně 5460 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,5
dobrý recept
139 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Babiččiny ovocné knedlíky

Recept se nachází v 52 kuchařkách
Tetiny ovocné recepty
veraricna
Tetiny ovocné recepty 2630 receptů
majdasi
majka-kuchařka 640 receptů
Vaření tety Věry
veraricna
Vaření tety Věry 303 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Babiččiny ovocné knedlíky

Přidat příspěvek k receptu Babiččiny ovocné knedlíky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept