Babiččina tvarohová bábovka

1 hod | moučník | česká kuchyně | recept zobrazen: 209066x
Výtečný moučník ke kávě od mé babičky. Recept je téměř tradiční, pouze jsou jiné poměry mezi ingrediencemi.
Komentáře receptu 11
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bíků. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme.

Žloutky vyšleháme s tukem a moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přišleháme tvaroh a citronovou kůru. Kůry stačí z poloviny nebo z jednoho citronu. Jak má kdo rád. Pak do těsta přidáme mouku a trochu mléka.

Z bílků ušelháme tuhý sníh, který opatrně po částech vpracujeme do těsta.

Těsto je tužší, ale tak to má být. Ani formu nemusíme vysypávat. Pečeme asi 45 minut.

Hotovou bábovku sypeme moučkovým cukrem.

autor receptu:

Babiččina tvarohová bábovka

Počet přidaných receptů: 8

Ingredience

Vaše cena 189 běžně 7500 Kč sleva 97 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,6
dobrý recept
200 hlasujících
  • Recept Babiččina tvarohová bábovka - Hotové těsto.
  • Recept Babiččina tvarohová bábovka - Těsto jsem nandala do silikonového pekáčku.
  • Recept Babiččina tvarohová bábovka - Vrch jsem polila čokoládovou polevou.
  • Recept Babiččina tvarohová bábovka - My tomu říkáme citronová buchta.

Kuchařky obsahující recept Babiččina tvarohová bábovka

Recept se nachází v 121 kuchařkách
SLADKÉ PEČENÍ
Boris
SLADKÉ PEČENÍ 387 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4656 receptů
štovka
štovka
štovka 797 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Babiččina tvarohová bábovka

Celkový počet komentářů u receptu: 11
  • Komentář k receptu Babiččina tvarohová bábovka andreastotkova 25.06.2013 10:30:50

    Bábovku jsem pekla 3krát a jednou se mi zdrcla.Je třeba dát málo mléka aby těsto bylo hustší.Jinak je výborná ,pekla jsem jí dětem do školky a p. učitelky po mně chtěly okamžitě recept.Moc děkuji a konstatuji že je to jedna z mých nejoblíbenějších bábovek.

  • Nemo 10.10.2011 01:18:16

    vysla mi pekne, barva byla nadherna, jen uvnitr na spodku mi prislo ze se trosku srazila, a nebo to je tim mnozstvim tvarohu a masla?!

  • v šoku 02.08.2011 12:47:17

    No dámy nevím jak to pečete, mě z toho vyšla krásná, nadýchaná, vláčná bábovka která měla úspěch u celé rodiny. Právě jsem si našla recept, abych ji mohla upéct znova.

  • Nelly 22.02.2011 22:22:59

    Povedla se krásně, jen jsme ji pekli na 180 a téměř hodinu :-)

  • Nicky 29.11.2010 14:04:18

    Trochu scvrkla, ale chut vyborna. Pridala jsem trochu citronove stavy.

  • Nicky 29.11.2010 14:02:51

    Trochu scvrkle, ale chut vyborna.
    Take jsem pridala trochu citronove stavy.

  • hajzle zasraný! žalud obecný 28.11.2010 19:24:57

    Který čurák zasraný, který tuhle scvrklou couru vymyslel???

  • Tvarohová bábovka Daniela 16.05.2010 12:10:02

    Souhlasím plně s prvním příspěvkem - šíleně mastná a vizuelně přisražená, gumová. V podstatě ji musíte jíst s ubrouskem, protože z ní tuk pomalu teče. Bábovky mám velice ráda, ale tuto již nikdy více.

  • moc dobrá - přidala jsem do těsta ještě trochu citronové šťávy. Akorát pečení mi trvalo jen necelých 30 minut, ne 45, jak se píše v receptu.

  • trochu zklamala leenai 21.09.2009 17:15:26

    třeba to bylo mou stávkující troubou, ale vyšla mi strašně mastná a dost gumová.. jinak doporučuju zkusit se skořicovým cukrem, skvěle provoní byt

Celkový počet komentářů: 11
Nalezeno receptů: 11
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Babiččina tvarohová bábovka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept