Babiččina sýrová polévka

35 min | polévka | 6 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 7853x
Výborná sýrová polévka, kterou zvládne i začínající kuchařka.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Oloupané brambory nakrájené na kostičky dáme do hrnce se sýrem, nadrobno nakrájeným pórkem a lžičkou podravky. Zalijeme 1,5 litrem vody a vaříme 20 - 30 minut.

Po uvaření sýrovou polévku pečlivě rozmixujeme, dokud se nevytvoří krémová polévka. Můžeme dokořenit a dosolit podle chuti, ale samotný sýr s podravkou většinou stačí.

Recept se dá obměnit přidáním i jiné zeleniny (například nastrouhaná mrkev). Pokud nemáte doma pórek, dá se nahradit brokolicí.

Babiččinu sýrovou polévku rozdělíme do talířů či misek a horkou podáváme.

autor receptu:

Babiččina sýrová polévka

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí
Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Babiččina sýrová polévka

Přidat příspěvek k receptu Babiččina sýrová polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Běhání jako sport, zábava i relax

    Běhání jako sport, zábava i relax

    Hned z jara je potkáváme všude - na silnicích, na lesních a polních cestách. Nepotřebují ke své vášni žádný nástroj ani pomůcku. Ano, jsou to běžci. Běh je u nás hned po cyklistice druhým nejoblíbenějším sportem. Prodlužuje délku života, snižuje vysoký krevní tlak, nadváhu, posiluje celkovou kondici, imunitu a paměť a zmírňuje deprese. Více než polovina běžců se svojí zálibě věnuje 2 - 3x týdně a mluvíme-li o zálibě, není to vždy tak zcela přesné - často začínáme běhat kvůli nedostatku pohybu a hlavně pro potřebu zhubnout. Častěji potkáváme na provizorních běžeckých trasách ženy.

  • Letní průjmy - čemu se na dovolené vyhnout?

    Letní průjmy - čemu se na dovolené vyhnout?

    Průjmové onemocnění je jednou z nejčastějších letních zdravotních komplikací. Může se týkat cestovatelů do zahraničních zemí (zejména mimoevropských), ale není ojedinělé ani na cestách po naší republice a výjimečně i po vlastním grilování doma na zahradě. Letní teploty jsou pro mnohé z nás sice příjemné, ale nahrávají také množení bakterií zejména v potravinách, ale také třeba i ve vodě.




přidat nový recept