Babiččina sýrová polévka

35 min | polévka | 6 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 4786x
Výborná sýrová polévka, kterou zvládne i začínající kuchařka.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Oloupané brambory nakrájené na kostičky dáme do hrnce se sýrem, nadrobno nakrájeným pórkem a lžičkou podravky. Zalijeme 1,5 litrem vody a vaříme 20 - 30 minut.

Po uvaření sýrovou polévku pečlivě rozmixujeme, dokud se nevytvoří krémová polévka. Můžeme dokořenit a dosolit podle chuti, ale samotný sýr s podravkou většinou stačí.

Recept se dá obměnit přidáním i jiné zeleniny (například nastrouhaná mrkev). Pokud nemáte doma pórek, dá se nahradit brokolicí.

Babiččinu sýrovou polévku rozdělíme do talířů či misek a horkou podáváme.

autor receptu:

Babiččina sýrová polévka

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Babiččina sýrová polévka

Přidat příspěvek k receptu Babiččina sýrová polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept