Babiččina sýrová polévka

35 min | polévka | 6 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 3851x
Výborná sýrová polévka, kterou zvládne i začínající kuchařka.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Oloupané brambory nakrájené na kostičky dáme do hrnce se sýrem, nadrobno nakrájeným pórkem a lžičkou podravky. Zalijeme 1,5 litrem vody a vaříme 20 - 30 minut.

Po uvaření sýrovou polévku pečlivě rozmixujeme, dokud se nevytvoří krémová polévka. Můžeme dokořenit a dosolit podle chuti, ale samotný sýr s podravkou většinou stačí.

Recept se dá obměnit přidáním i jiné zeleniny (například nastrouhaná mrkev). Pokud nemáte doma pórek, dá se nahradit brokolicí.

Babiččinu sýrovou polévku rozdělíme do talířů či misek a horkou podáváme.

autor receptu:

Babiččina sýrová polévka

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce
Vaše cena 999 běžně 36000 Kč sleva 97 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Babiččina sýrová polévka

Přidat příspěvek k receptu Babiččina sýrová polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept