Babiččina houbová kulajda

35 min | polévka | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 11200x
Recept na chutnou kulajdu s houbami.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Syrové brambory oloupeme, omyjeme spolu s očištěnými houbami (hřiby, babky nebo třeba lišky) a nakrájíme na kostičky. Tyto ingredience dáme do hrnce s litrem osolené vody, kmínem, novým kořením, pepřem a bobkovým listem. Krátce povaříme.

V zakysané smetaně rozmícháme hladkou mouku. Když jsou brambory měkké, tak přidáme do polévky již připravenou směs smetany a mouky, promícháme a povaříme. Můžeme přidat i na kousíčky nakrájené vařené vejce. Na závěr kulajdu podle chuti dosolíme a přidáme ocet.

Babiččinu houbovou kulajdu rozlijeme do misek nebo hlubokých talířů a ozdobíme nasekaným koprem nebo petrželkou.

autor receptu:

Babiččina houbová kulajda

Počet přidaných receptů: 10

Ingredience

na porce
Vaše cena 2190 běžně 4140 Kč sleva 47 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
5
skvělý recept
15 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Babiččina houbová kulajda

Recept se nachází v 159 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE 8253 receptů
chrobakova.d
BABIČČINA 924 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Babiččina houbová kulajda

Celkový počet komentářů u receptu: 2
Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Babiččina houbová kulajda
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Mladý ječmen aneb v čem je síla zelených potravin?

    Mladý ječmen aneb v čem je síla zelených potravin?

    Ptáte se, co to vlastně jsou “zelené“ potraviny? Jde o zcela přírodní potraviny využívající dokonalého potenciálu evoluce. Jsou pro člověka tím nejkvalitnějším, co obsahuje velké množství látek umožňujících našemu tělu výživu, očistu i regeneraci zároveň.

  • 10 zaručených rad, jak zlepšit paměť

    10 zaručených rad, jak zlepšit paměť

    Zdá se vám, že už si nejste schopni zapamatovat tolik, co dříve? Je dokázáno, že s přibývajícím věkem paměť slábne. Stejně tak dobře však už dnes víme, že s pamětí je to jako se svaly. Je třeba ji posilovat a udržovat v kondici, jinak ochabne a zleniví. Jedině procvičováním a trénováním paměti můžeme předejít či oddálit případné onemocnění v pozdějším věku.




přidat nový recept