Babiččina houbová kulajda

35 min | polévka | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 6987x
Recept na chutnou kulajdu s houbami.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Syrové brambory oloupeme, omyjeme spolu s očištěnými houbami (hřiby, babky nebo třeba lišky) a nakrájíme na kostičky. Tyto ingredience dáme do hrnce s litrem osolené vody, kmínem, novým kořením, pepřem a bobkovým listem. Krátce povaříme.

V zakysané smetaně rozmícháme hladkou mouku. Když jsou brambory měkké, tak přidáme do polévky již připravenou směs smetany a mouky, promícháme a povaříme. Můžeme přidat i na kousíčky nakrájené vařené vejce. Na závěr kulajdu podle chuti dosolíme a přidáme ocet.

Babiččinu houbovou kulajdu rozlijeme do misek nebo hlubokých talířů a ozdobíme nasekaným koprem nebo petrželkou.

autor receptu:

Babiččina houbová kulajda

Počet přidaných receptů: 10

Ingredience

na porce
5
skvělý recept
10 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Babiččina houbová kulajda

Recept se nachází v 128 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE 4757 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Babiččina houbová kulajda

Celkový počet komentářů u receptu: 2
Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Babiččina houbová kulajda
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept