Babiččina fazolačka

1 hod | polévka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 15212x
Recept na skvělou a vydatnou polévku.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Fazole namočíme přes noc do studené vody. Cibuli nakrájíme na drobné kostky, mrkev, celer a petržel nahrubo nastrouháme.

Fazole uvaříme skoro doměkka. Ve druhém kastrolu na oleji osmahneme cibulku a pak i nastrouhanou zeleninu. Poté zalijeme studenou vodou, přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme a uvaříme doměkka.

Takto uvařenou zeleninu i s vývarem přidáme k uvařeným fazolím a opět přivedeme do varu. Zahustíme světlou jíškou z másla a mouky, dochutíme solí, majoránkou, česnekem, 5 minut povaříme a pak už babiččinu fazolačku můžeme podávat.

nevada60 autor receptu:

Babiččina fazolačka

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

Vaše cena 899 běžně 11225 Kč sleva 92 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Babiččina fazolačka

Recept se nachází v 163 kuchařkách
myš1
recepty 4619 receptů
KDI
VARENIE 4304 receptů
smarcelak
Polévky 472 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Babiččina fazolačka

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • polévka dle mojí babičky emil 24.01.2011 20:59:12

    Fazolová polévka dle mojí babičky je úplně jiná.Je totiž úplně bílá.Recept zná moje manželka.Recept pochází ze Slovenska od mojí babičky,která zemřela v 94 letech a to před 12 ti roky

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Babiččina fazolačka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept