Babiččina fazolačka

1 hod | polévka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 17707x
Recept na skvělou a vydatnou polévku.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Fazole namočíme přes noc do studené vody. Cibuli nakrájíme na drobné kostky, mrkev, celer a petržel nahrubo nastrouháme.

Fazole uvaříme skoro doměkka. Ve druhém kastrolu na oleji osmahneme cibulku a pak i nastrouhanou zeleninu. Poté zalijeme studenou vodou, přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme a uvaříme doměkka.

Takto uvařenou zeleninu i s vývarem přidáme k uvařeným fazolím a opět přivedeme do varu. Zahustíme světlou jíškou z másla a mouky, dochutíme solí, majoránkou, česnekem, 5 minut povaříme a pak už babiččinu fazolačku můžeme podávat.

nevada60 autor receptu:

Babiččina fazolačka

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Babiččina fazolačka

Recept se nachází v 165 kuchařkách
myš1
recepty 4618 receptů
KDI
VARENIE 4757 receptů
zjirousek
Polévky 1751 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Babiččina fazolačka

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • polévka dle mojí babičky emil 24.01.2011 20:59:12

    Fazolová polévka dle mojí babičky je úplně jiná.Je totiž úplně bílá.Recept zná moje manželka.Recept pochází ze Slovenska od mojí babičky,která zemřela v 94 letech a to před 12 ti roky

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Babiččina fazolačka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept