Babiččina dršťková polévka

2 hod | polévka | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 298780x
Recept na polévku od začátku do konce pro každou začínající kuchařku.
Komentáře receptu 96
Uvařil jsem to (Recept vařilo 64 lidí)


Postup přípravy receptu

Dršťky dobře vypereme v několika vodách (nejméně třikrát), nakrájíme na menší kousky (ne nadrobno) a vložíme do vlažné vody. Vodu uvedeme do varu a vaříme 15 minut. Pok vodu vylijeme a vyměníme za novou. Znovu uvedeme do varu a vaříme 15 minut. Takto by se voda měla vyměnit nejméně třikrát. Poslední vodu osolíme a dršťky dovaříme doměkka. Pokud použijeme předvařené dršťky, pouze je propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Měkké dršťky scedíme a necháme vychladnout.

Rozpustíme sádlo a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme ji moukou, přidáme papriku a osmahneme ji. Jíšku zalijeme vývarem (případně použijeme vývar z drštěk) a necháme 30 minut provařit. Česnek prolisujeme do polévky. Přidáme sůl, pepř, kmín i rozemnutou majoránku.

Do polévkového základu přidáme na nudličky nakrájené dršťky a vše společně provaříme. Dobře provařenou polévku poznáme podle toho, že tuk vyplave na povrch.

Hotovou dršťkovou polévku na talířích můžeme dozdobit čerstvou majoránkou nebo petrželkou. Podáváme s bílým pečivem.

.Renča. autor receptu:

Babiččina dršťková polévka

Počet přidaných receptů: 1361

Ingredience

na porce
Vaše cena 239 běžně 2500 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
412 hlasujících
  • Recept Babiččina dršťková polévka - Babiččina dršťková polévka
  • Recept Babiččina dršťková polévka - Babiččina dršťková polévka

Kuchařky obsahující recept Babiččina dršťková polévka

Recept se nachází v 664 kuchařkách
Polévky
.Renča.
Polévky 52 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů
alča
Babča ALČA 1166 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Babiččina dršťková polévka

Celkový počet komentářů u receptu: 96
Celkový počet komentářů: 96
Nalezeno receptů: 96
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Babiččina dršťková polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept