Babiččina dršťková polévka

2 hod | polévka | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 334814x
Recept na polévku od začátku do konce pro každou začínající kuchařku.
Komentáře receptu 98
Uvařil jsem to (Recept vařilo 69 lidí)


Postup přípravy receptu

Dršťky dobře vypereme v několika vodách (nejméně třikrát), nakrájíme na menší kousky (ne nadrobno) a vložíme do vlažné vody. Vodu uvedeme do varu a vaříme 15 minut. Pok vodu vylijeme a vyměníme za novou. Znovu uvedeme do varu a vaříme 15 minut. Takto by se voda měla vyměnit nejméně třikrát. Poslední vodu osolíme a dršťky dovaříme doměkka. Pokud použijeme předvařené dršťky, pouze je propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Měkké dršťky scedíme a necháme vychladnout.

Rozpustíme sádlo a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme ji moukou, přidáme papriku a osmahneme ji. Jíšku zalijeme vývarem (případně použijeme vývar z drštěk) a necháme 30 minut provařit. Česnek prolisujeme do polévky. Přidáme sůl, pepř, kmín i rozemnutou majoránku.

Do polévkového základu přidáme na nudličky nakrájené dršťky a vše společně provaříme. Dobře provařenou polévku poznáme podle toho, že tuk vyplave na povrch.

Hotovou dršťkovou polévku na talířích můžeme dozdobit čerstvou majoránkou nebo petrželkou. Podáváme s bílým pečivem.

.Renča. autor receptu:

Babiččina dršťková polévka

Počet přidaných receptů: 1361

Ingredience

na porce
4,6
skvělý recept
441 hlasujících
  • Recept Babiččina dršťková polévka - Babiččina dršťková polévka
  • Recept Babiččina dršťková polévka - Babiččina dršťková polévka

Kuchařky obsahující recept Babiččina dršťková polévka

Recept se nachází v 699 kuchařkách
Polévky
.Renča.
Polévky 52 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů
alča
Babča ALČA 1186 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Babiččina dršťková polévka

Celkový počet komentářů u receptu: 98
  • Výborná polévka Jana 19.07.2014 09:07:17

    Dršťkovou polévku dle tohoto receptu jsem vařila poprvé a musím opravdu pochválit. Nemá chybu. Dršťkovku máme velmi rádi, manžel by se utloukl. Vařím z předvařených dršťek je to rychlejší. Děkuji autorce/autorovi za recept.

    • Re: Výborná polévka zdeněk hamšík 06.10.2014 20:37:05

      nikdy ne předvařený drštky jsou vypraný v pracím prášku aby byly bílé....nutno koupit u řezníka nebo objednat ty pravé....

  • recept Hedvika 20.09.2014 07:14:44

    Dobrý den byla by sem moc překvapena kdyby mi ta registrace prošla

  • Dotaz autorovi Pol Reich 14.04.2013 16:23:37

    Kde mám sehnat ten silvý vývar?

Celkový počet komentářů: 98
Nalezeno receptů: 98
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Babiččina dršťková polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept