Utřeme cukr moučka se čtyřmi žloutky. Bílky si necháme stranou na sníh. Dále postupně přilijeme 100 ml oleje a mixujeme. Postupně přiléváme 100 ml horkého mléka a stále mixujeme. Poté po částech přidáme 25 dkg hladké mouky. Nakonec vmixujeme půl prášku do pečiva. Z bílků ušleháme sníh a přidáme ho do těsta. Trochu těsta si odlijeme a přimícháním kakaa vytvoříme hnědé zbarvení.
Troubu dáme předehřát na 170 °C. Formu na bábovku vytřeme důkladně máslem a vysypeme krupicí. Těsto nalijeme do formy. Doporučuji nalít první světlé a potom tmavé těsto. Formu s těstem dáme do trouby, kterou zeslabíme na 150 °C, a bábovku upečeme.
Babiččinu domácí bábovku podáváme posypanou cukrem.