Babiččina bramboračka

1 hod | polévka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 427671x
V zimním období se u nás bramboračky vaří vždy pořádný hrnec. Přijde k chuti“ určitě i vám, až se budete vracet promrzlí z vycházky nebo z lyžování. Vegetariáni nahradí masox za jiný bujon.
Komentáře receptu 60
Uvařil jsem to (Recept vařilo 72 lidí)


Postup přípravy receptu

Houby namočíme asi na 20 minut do vody. Zeleninu očistíme, oloupeme, nakrájíme na kostičky, brambory na větší kostky. Společně s houbami, bobkovým listem, pepřem, solí, novým kořením a vaříme do změknutí.

Z másla a mouky usmažíme růžovou jíšku, kterou necháme vychladnout. Bobkový list a nové koření vyjmeme.

Odebereme trochu vývaru a rozpustíme ho se 2 kostkami masoxu. Přidáme do hrnce ještě s prolisovaným česnekem, vychladlou jíškou, majoránkou a krátce povaříme.

Polévku dochutíme polévkovým kořením a mletým pepřem. Posypeme čerstvou nebo sušenou petrželovou natí.

Babiččinu bramboračku podáváme s chlebem.

autor receptu:

Babiččina bramboračka

Počet přidaných receptů: 379

Ingredience

Vaše cena 999 běžně 35000 Kč sleva 97 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,8
dobrý recept
450 hlasujících
  • Recept Babiččina bramboračka - Babiččina bramboračka
  • Recept Babiččina bramboračka - Babiččina bramboračka
  • Recept Babiččina bramboračka - Ještě lepší přidat uzený.
  • Recept Babiččina bramboračka - Bramboračka.
  • Recept Babiččina bramboračka - Naservírovaná bramboračka.
  • Recept Babiččina bramboračka - Chutná polévka od babičky.

Kuchařky obsahující recept Babiččina bramboračka

Recept se nachází v 725 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů
KDI
VARENIE 4593 receptů
smarcelak
Polévky 472 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Babiččina bramboračka

Celkový počet komentářů u receptu: 60
  • Komentář k receptu Babiččina bramboračka mirda 05.05.2014 20:45:58

    Já jsem docela překvapenej z té neuvěřitelné kritiky, někdo sem dá recept aby poradil ostatním a spousta rádoby-odborníků do toho reje ,ať si každej vaří jak chce. Nadáváte na chemii ,zelenina pěstovaná za podpory chemických hnojiv také moc zdravá nebude a o mase ani nemluvím a v čem v dnešní době není chemie?

  • Babiččina bramboračka ludovitvitko 21.10.2013 07:33:03

    Velice dobrá jenomže teď jsem si naběhl řekli mi doma že už vědí kdo bude vařit celou zimu

  • Vyborna Janina 17.09.2013 16:11:33

    Podle me je ta polevka vyborna.
    Dle me je to dobre popsany recept. A pokud nekdo nechce davat masox a polevkove koreni, tak necht ho nedava.Ja v nem nevidim problem. Oproti jinym chemikaliim co do nas tenhle trh cpe, si myslim, ze jsou 2kostky masoxu uplne minimum.A moje babi ho davala taky, jen ten recept mi po ni nezustal.
    Takze..diky za tenhle.

  • bramboračka Edit 21.07.2012 12:16:17

    já teda pořád nerozumím tomu,proč se tu všichni musíte do daného receptu štvát..
    no tak to paní prostě dělá s masoxem,no a co??Tak vy tam masox nedávejte ale přestaňte poučovat..Je každého věc,jak co vaří i kdyby tam dala vajíčko na tvrdo,tak je to paní věc.Raďte,pište své recepty ale nepoučujte!Nehodí se to!
    A paní která tu psala že je vyučená kuchařka to už hovoří samo za sebe.Jen člověk který musí zdůraznit že se v dané oblasti vyzná,tak to vesměs funguje tak-že opak je pravdou.Zvlášť když napíše dotyčná totální nesmysl.

    • Re: bramboračka Denisa 05.01.2013 11:56:40

      Naprosto souhlasím !!!!!

      • Re: Re: bramboračka Jindřich Daniel 07.01.2013 07:53:10

        Je to naprostá pravda..udělat poctivej vývar A nebo B jak se patří na bramboračku to už se dnes asi nevidí. Vgastronomii to platí obzvlášť.

        • Kočí
          bramboračka Kočí 09.01.2013 12:01:39

          To,že patří do bramboračky vývar slyším poprvé.Nechci tady nikoho pranýřovat ať si vaří podle své chuti,ale vývar tam v žádném případě nepatří.Myslím si,že chuť polévky dělají samotné brambory a houby,které předem namočím a pak je použiji do polévky i s vodou ve které se namáčely.Nikdy to nezklamalo.Polévka byla vždy výtečná.

        • Kočí
          Text komentáře byl smazán. Kočí 09.01.2013 12:01:49

          Text komentáře byl smazán.

    • Re: bramboračka Petricek 06.01.2013 15:59:38

      To ze je niekto vyuceny kuchar neznamena automaticky, ze je aj dobry kuchar. Dobry kuchar ti dnes do nicoho uz neda masox alebo inu chemicku gebuzinu. Ked uz pani chcela napisat, tak mohla napisat masovy vyvar a uz by sa ludia rozhodli ci si chut skazia chemickymi pripravkami alebo nie. Ked vidim v ingredienciach napisane vegeta ci masox alebo bujonovoa kocka, ten recept automaticky ani len nevarim, pretoze viem, ze dotycna osoba varit nevie. Jednoducho je to moj osvedceny fakt. A navyse v tomto recepte je okrem masoxu aj polievkove korenie. To znamena, ze dotycna pani kucharka nevie jedlo spravne dochutit a na pomoc si berie glutaman, ktory vytiahne chut, ale samozrejme aj chemicku pachut zanecha. Ked uz chcete dochucovat tak si glutaman kupte v cistej forme a za stipku ho tam dajte. To som este ochotny akceptovat, ale len v malej a unosnej forme v azijskych jedlach. V nasich jedlach to nema co hladat.

Celkový počet komentářů: 60
Nalezeno receptů: 60
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Babiččina bramboračka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Mýty o bolestech zad

    Mýty o bolestech zad

    O bolestech zad kolují různé nepravdy. Jaké jsou ty nejčastější? A čeho se opravdu vyvarovat, aby záda nebolela? Vsaďte na vhodně zvolený pohyb, správnou matraci a nebojte se preventivní návštěvy u lékaře. Nejen starší generaci dokáží záda pěkně potrápit.

  • Diagnóza ztuhlý palec - bolestivá artróza

    Diagnóza ztuhlý palec - bolestivá artróza

    Vypadá jako palec vbočený (hallux vagus), ale jde o palec ztuhlý (hallux rigidus). Pro laika je rozdíl téměř k nerozeznání, ovšem zvyšující se bolestivost při chůzi a menší pohyblivost palce jasně naznačí, že něco není v pořádku.




přidat nový recept