Babiččin štrůdl

1 hod | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 255423x
Jednoduchá příprava dobrého štrůdlu - rada pro zpracování jablek. Štrůdl je vhodný na stůl při každé příležitosti.
Komentáře receptu 23
Uvařil jsem to (Recept vařilo 16 lidí)


Postup přípravy receptu

Do mísy nasypeme hladkou mouku, moučkový cukr, přidáme pokrájený tuk, vejce, prášek do pečiva a mléko. Nejprve vařečkou promícháme, pak rukou vypracujeme vláčné těsto. Můžeme přidat ještě trochu mouky pro lepší zpracování. Necháme chvíli odležet v chladu.

Připravíme si jablka. Omyjeme je, rozpůlíme a odstraníme jádřinec a nastrouháme dužinu - při strouhání nahrubo nám zbyde slupka, kterou vyhodíme. Jsou-li jablka hodně šťavnatá, šťávu scedíme.

Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Vyválíme na moukou vysypaném vále, rozložíme strouhaná jablka, posypeme 1/2 dávky skořicového cukru a přidáme rozinky. Stočíme závin, přendáme na pečící papír a na plech. Stejným způsobem připravíme druhý závin.

Oba potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme nasekanými vlašskými ořechy. Pečeme v horkovzdušné troubě při 150°C asi 60 minut.

Upečený babiččin štrůdl necháme vychladnout, posypeme cukrem a můžeme podávat.

autor receptu:

Babiččin štrůdl

Počet přidaných receptů: 332

Ingredience

3,5
dobrý recept
210 hlasujících
  • Recept Babiččin štrůdl - Příprava babiččina  štrůdlu.
  • Recept Babiččin štrůdl - Babiččin štrůdl na plechu.
  • Recept Babiččin štrůdl - Křehký,dobrý a snadný štrůdl.
  • Recept Babiččin štrůdl - Štrůdl byl vynikajícící :-)

Kuchařky obsahující recept Babiččin štrůdl

Recept se nachází v 267 kuchařkách
zdegross
staré recepty 3816 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 3801 receptů
yvetk
moučníky a řezy pro ivu 522 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Babiččin štrůdl

Celkový počet komentářů u receptu: 23
  • Komentář k receptu Babiččin štrůdl Gabina 18.06.2014 15:05:59

    Fuj štrůdl se lepil a byl pěkně hnusnej. Palec dolů

  • Komentář k receptu Babiččin štrůdl jaruš 02.11.2013 21:59:03

    Štrůdlíček výbornej.tchýni moc chutnal,hned jsem jí zabalila kousek sebou.těstíčko vláčné,sice se drolí při krájení,ale vůbec nevadí.chťově vynikajíc;-)potřela sem rozpuštěnou herou,posypala strouhankou,dala jablíčka nahrubo nastrouhaný,posypala cukrem,skořicí a zamotala..DOPORUČUJI!!!!!!!

  • babiččin štrůdl Hana Keclíková 03.10.2013 17:34:28

    Právě jsem štrůdl vložila do trouby a po chvilce se mi také jedna nohavice rozpadla, tak nevím , kde se stala chyba :-(

  • Gramatická chyba Babiččin štrÚdl 04.06.2013 21:47:13

    Dobrý den, je pravda, že ŠTRÚDL je výborný, ale píšeme štrúdl, nikoli štrůdl. Děkuji :)

  • bomba :-) Honza 12.11.2012 21:15:59

    Je to super štrudl, ale dalo mi to celkem práci, dělal jsem to poprvé ale rodinka říkala že je to čupr :-) i mě to chutnalo musím přiznat a jelikož mi to chutnalo dost tak to zkusím udělat zas :-)

  • Spokojenost Jirka 04.11.2012 22:27:00

    Ahoj, koukám samé holky, ale dělal sem to poprvé, těsto v pohodě. Co se rolování týká, tak sem na to použil takové to tenoučké silikonové prkénko (prostírání) a tím to šlo rolovat parádně, takže i těsto bylo tenké a po upečení super. Osobně jsem to pekl hodinu a 35 minut což se mi osvědčilo, hodina byla fakt málo, ale asi je to tim že jablky nešetřím. Jo do těsta doporučuji přihodit vanilkový cukr (krásně pak voní), a místo skořicového cukru skořici a cukr :D . Jen se po něm zaprášilo a už sem ho dnes pekl znova a je zase skoro pryč, a to po 2 hodinách..Díky, super recept.

  • štrůdl je výtečnýýý:-)

  • Bezva štrůdlík, holky si řekly o recept

  • Vyzkoušela jsem a nic extra chicken 09.08.2012 17:27:23

    Těsto vláčné, super,ale po upečení se příliš drolí a chuťově není nic moc. Prášku do pečiva bych dala jen polovinu pytlíku. Inu, vyzkoušela jsem a zkusím zase jiný:o)

Celkový počet komentářů: 23
Nalezeno receptů: 23
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Babiččin štrůdl
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.

  • Intimní hygiena malých dětí

    Intimní hygiena malých dětí

    Zásady osobní hygieny mají specifický význam pro každého jedince. Jsou rozdílné u dívek i chlapců v jednotlivých obdobích života a souvisí také s hormonálními změnami, které se v těchto obdobích vyskytují. Intimní hygienu našich nejmenších bychom rozhodně neměli podceňovat, přestože je toto citlivé téma opředeno mnoha mýty, pověrami a babskými radami, které ne vždy fungují.




přidat nový recept