Babiččin štrůdl

1 hod | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 270317x
Jednoduchá příprava dobrého štrůdlu - rada pro zpracování jablek. Štrůdl je vhodný na stůl při každé příležitosti.
Komentáře receptu 25
Uvařil jsem to (Recept vařilo 16 lidí)


Postup přípravy receptu

Do mísy nasypeme hladkou mouku, moučkový cukr, přidáme pokrájený tuk, vejce, prášek do pečiva a mléko. Nejprve vařečkou promícháme, pak rukou vypracujeme vláčné těsto. Můžeme přidat ještě trochu mouky pro lepší zpracování. Necháme chvíli odležet v chladu.

Připravíme si jablka. Omyjeme je, rozpůlíme a odstraníme jádřinec a nastrouháme dužinu - při strouhání nahrubo nám zbyde slupka, kterou vyhodíme. Jsou-li jablka hodně šťavnatá, šťávu scedíme.

Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Vyválíme na moukou vysypaném vále, rozložíme strouhaná jablka, posypeme 1/2 dávky skořicového cukru a přidáme rozinky. Stočíme závin, přendáme na pečící papír a na plech. Stejným způsobem připravíme druhý závin.

Oba potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme nasekanými vlašskými ořechy. Pečeme v horkovzdušné troubě při 150°C asi 60 minut.

Upečený babiččin štrůdl necháme vychladnout, posypeme cukrem a můžeme podávat.

autor receptu:

Babiččin štrůdl

Počet přidaných receptů: 332

Ingredience

3,5
dobrý recept
213 hlasujících
  • Recept Babiččin štrůdl - Příprava babiččina  štrůdlu.
  • Recept Babiččin štrůdl - Babiččin štrůdl na plechu.
  • Recept Babiččin štrůdl - Křehký,dobrý a snadný štrůdl.
  • Recept Babiččin štrůdl - Štrůdl byl vynikajícící :-)

Kuchařky obsahující recept Babiččin štrůdl

Recept se nachází v 272 kuchařkách
zdegross
staré recepty 3810 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4004 receptů
yvetk
moučníky a řezy pro ivu 522 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Babiččin štrůdl

Celkový počet komentářů u receptu: 25
  • Komentář k receptu Babiččin štrůdl Jitka 07.02.2015 12:03:18

    Psaní slova štrúdl viz. pravidla českého pravopisu
    štrú·dl , ~u m.; 6. j. ~u; 1., 4., 7. mn. ~y

  • Gramatická chyba Babiččin štrÚdl 04.06.2013 21:47:13

    Dobrý den, je pravda, že ŠTRÚDL je výborný, ale píšeme štrúdl, nikoli štrůdl. Děkuji :)

    • Re: Gramatická chyba Jana 10.12.2014 18:57:27

      Myslím, že se píše štrůdl a né štrúdl. Ve škole nám to vysvětlovali tak, abychom si představili vozík, nedříve je ojka, pak jedno kolo a druhé kolo. Oj znamená, že na začátku slova se píše ú s čárkou a uprostřed slova a na konci ů s kroužkem.

  • Komentář k receptu Babiččin štrůdl Gabina 18.06.2014 15:05:59

    Fuj štrůdl se lepil a byl pěkně hnusnej. Palec dolů

  • Komentář k receptu Babiččin štrůdl jaruš 02.11.2013 21:59:03

    Štrůdlíček výbornej.tchýni moc chutnal,hned jsem jí zabalila kousek sebou.těstíčko vláčné,sice se drolí při krájení,ale vůbec nevadí.chťově vynikajíc;-)potřela sem rozpuštěnou herou,posypala strouhankou,dala jablíčka nahrubo nastrouhaný,posypala cukrem,skořicí a zamotala..DOPORUČUJI!!!!!!!

  • babiččin štrůdl Hana Keclíková 03.10.2013 17:34:28

    Právě jsem štrůdl vložila do trouby a po chvilce se mi také jedna nohavice rozpadla, tak nevím , kde se stala chyba :-(

  • bomba :-) Honza 12.11.2012 21:15:59

    Je to super štrudl, ale dalo mi to celkem práci, dělal jsem to poprvé ale rodinka říkala že je to čupr :-) i mě to chutnalo musím přiznat a jelikož mi to chutnalo dost tak to zkusím udělat zas :-)

  • Spokojenost Jirka 04.11.2012 22:27:00

    Ahoj, koukám samé holky, ale dělal sem to poprvé, těsto v pohodě. Co se rolování týká, tak sem na to použil takové to tenoučké silikonové prkénko (prostírání) a tím to šlo rolovat parádně, takže i těsto bylo tenké a po upečení super. Osobně jsem to pekl hodinu a 35 minut což se mi osvědčilo, hodina byla fakt málo, ale asi je to tim že jablky nešetřím. Jo do těsta doporučuji přihodit vanilkový cukr (krásně pak voní), a místo skořicového cukru skořici a cukr :D . Jen se po něm zaprášilo a už sem ho dnes pekl znova a je zase skoro pryč, a to po 2 hodinách..Díky, super recept.

  • štrůdl je výtečnýýý:-)

Celkový počet komentářů: 25
Nalezeno receptů: 25
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Babiččin štrůdl
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Matcha Tea - zelený čaj, po kterém se hubne!

    Matcha Tea - zelený čaj, po kterém se hubne!

    Čaj Matcha je stoprocentní zelený čaj (až desetkrát silnější než klasický zelený čaj) rozemletý na jemný prášek bez obsahu barviv, konzervačních látek a jiných přísad. Výroba čaje Matcha je bezpochyby jednou z nejnáročnějších metod produkce čajů na světě. Má výrazné detoxikační účinky a urychluje metabolismus. Pozitivních účinků má ovšem mnohem více!

  • Střevní chřipka - jak se bránit?

    Střevní chřipka - jak se bránit?

    Každý z nás to někdy zažil - zvracení, průjem, žaludeční křeče, bolest hlavy, bolest svalů, zvýšená teplota. Přijde to bez předchozích náznaků a během několika málo hodin nás to srazí na kolena. Záchodová mísa se dočasně stane naším nejvěrnějším přítelem. Říkáme tomu střevní chřipka (žaludeční viróza), ale odborně je toto onemocnění nazýváno virová gastroenteritida.




přidat nový recept