Tvaroh, máslo a mléko ušleháme v ručním šlehači. Přidáme rum, vejce, cukr moučka, vanilkový cukr a vše dobře promícháme. Nelekněte se, že krém je hodně tekutý. Díky želatině a chladu dort ztuhne.
Podle návodu si připravíme želatinu. Když už je želatina vychladlá, tak ji můžeme přidat do krému a pořádně zamícháme. Těsto rozdělíme na 2 poloviny a do jedné přimícháme kakao.
Připravíme si dortovou formu, do které na dno vyskládáme piškoty, zalijeme bílým krémem, přidáme nakrájený banán, piškoty a tmavý krém. Tento proces opakujeme, dokud nám nedojde krém. Poté dáme dort do ledničky alespoň na 2 hodiny a můžeme podávat.
Babiččin nepečený tvarohový dort podáváme jako velmi jemný dezert ke kávě nebo čaji.