Babiččin čočkový salát

30 min | salát | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 98306x
Lehce pikantní salát vhodný jako lehká večeře.
Komentáře receptu 5
Uvařil jsem to (Recept vařilo 6 lidí)


Postup přípravy receptu

Přebranou a propláchnutou čočku namočíme. Mrkev očistíme, opláchneme a nakrájíme na kolečka. Přidáme ji k čočce i s celým novým kořením, celým černým pepřem a bobkovým listem. Uvaříme doměkka. Koření vyjmeme, čočku s mrkví necháme okapat a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli.

Z hořčice, oleje, soli, mletého černého pepře a octa připravíme zálivku.

Čočku s mrkví smícháme se zálivkou a necháme odležet na chladném místě.

Vejce rozšleháme se solí a na oleji z nich usmažíme omeletu, kterou rozkrájíme na nudličky a nasypeme je na salát. Babiččin čočkový salát ozdobíme nasekanou pažitkou.

Neobee autor receptu:

Babiččin čočkový salát

Počet přidaných receptů: 203

Ingredience

na porce
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Babiččin čočkový salát

Recept se nachází v 163 kuchařkách
Neobee
Saláty 23 receptů
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3716 receptů
zjirousek
Saláty 1064 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Babiččin čočkový salát

Celkový počet komentářů u receptu: 5
Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Babiččin čočkový salát
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept