Babiččin chleba

1 h 30 min | příloha | 10 porcí | slovenská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 5341x
Nenáročný recept na přípravu výborného domácího chleba.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Na začátku připravíme kvásek. Smícháme 5 lžic vody, lžičku cukru a droždí, kvásek dobře promícháme a odstavíme na 10 minut, aby vzešel.

Nachystáme si mísu, do které nasypeme hladkou mouku, lžíci cukru, lžíci soli a lžíci drceného kmínu. Vše pečlivě promícháme a potom přidáme 1/2 litru vlažné vody. Znovu vše pečlivě promícháme a zároveň přidáme předem připravený kvásek, který nám mezitím nakynul. Připravené těsto necháme 15 minut kynout.

Na vysoký pečicí plech nachystáme pečící papír, těsto na něj vylijeme a necháme dalších 15 minut kynout na plechu. Troubu rozehřejeme na 250 °C a chleba pečeme 15 minut, potom teplotu snížíme na 180 °C a po dobu 45 minut dopečeme chleba dozlatova.

Během pečení potíráme chléb kmínovou osolenou vodou. Po vytažení z trouby je vhodné chléb zabalit do mokré utěrky na 10 minut.

Babiččin chleba je nejlepší potřený máslem.

autor receptu:

Babiččin chleba

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí
Vaše cena 3549 běžně 5460 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,9
dobrý recept
11 hlasujících
  • Recept Babiččin chleba - Úžasnenej chlebík, do kvasnic přidaný kostičky starýho tvrdýho chlba, perpetum mobile****
  • Recept Babiččin chleba - PO UPEČENÍ ZABALIT DO MOKRÉ UTĚRKY, KŘUPAVÁ KŮRKA***
  • Recept Babiččin chleba - Babiččin chleba

Kuchařky obsahující recept Babiččin chleba

Recept se nachází v 116 kuchařkách
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4291 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7499 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Babiččin chleba

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Babiččin chleba Stanislava 06.10.2014 17:24:15

    vynikající chlebík,jen místo vody zkuste dát pivo,je jedno jaké.
    Těsto vylijeme? Já dělám šišku :D

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Babiččin chleba
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept