Babiččin borůvkový koláč

45 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 140761x
Z prvních borůvek vždy děláme tento jednoduchý nízký a šťavnatý koláč.
Komentáře receptu 25
Uvařil jsem to (Recept vařilo 24 lidí)


Postup přípravy receptu

V první řadě si připravíme těsto. Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a citrónovou kůru. Poté přidáme rozehřáté máslo, vejce a mléko. Těsto rozválíme na vymazaný a moukou vysypaný plech, případně přímo na pečícím papíře. Pokud chcete recept použít na malou kulatou formu či menší plech, rozhodně použijte polovinu nebo méně ingrediencí. Na koláči je nejlepší, že je nízký a šťavnatý, není dobré, aby v malé formě příliš nakynul.

Z másla, cukru, vanilkového cukru a mouky připravíme drobenku - pomocí vařečky, nebo lépe přímo rukama.

Na povrch hustě poklademe borůvky a zasypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 - 30min.

Babiččin borůvkový koláč servírujeme pocukrovaný ke kávě či sklenici mléka.

autor receptu:

Babiččin borůvkový koláč

Počet přidaných receptů: 23

Ingredience

Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,4
skvělý recept
141 hlasujících
  • Recept Babiččin borůvkový koláč - Vynikající Babiččin borůvkový koláč

Kuchařky obsahující recept Babiččin borůvkový koláč

Recept se nachází v 279 kuchařkách
Káka
Moje recepty 19 receptů
Baboš
Moučniky 1546 receptů
vařecka
Kuchařka sladkosti 1193 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Babiččin borůvkový koláč

Celkový počet komentářů u receptu: 25
  • Jdu to dělat, daniela12 17.06.2016 18:04:22

    teď jsem si přečetla příspěvky a potvrdilo se mi, co jsem si myslela. Těsto se na plech, popř.pečící papír roztírá, nebo nalije. Má být prostě spíše tekutější formy.
    o, zkusím to. :-)

  • Komentář k receptu Babiččin borůvkový koláč Jana 22.01.2016 19:05:25

    Testo je docela lepive a je treba k nemu pridat trochu hladke mouky aby se dalo s nim pracovat....

  • Pro ještě lepší chuť doporučuji přidat do těsta pár kapek vanilkové esence..Moc nám to chutnalo :-)

    • Re: Doporučuji cleric 22.10.2013 21:56:23

      ja vam dam esence...to tam muzete zrovna nalit benzin...to same plati pro vanilkovy cukr, ......jedine prirodni vytazek z lusku vanilky!

      • Re: Re: Doporučuji Jehu 17.08.2015 17:06:15

        Když si ten výtažek uděláte sama z lusku a vodky tak to nechutná jako benzín :)

      • Re: Re: Doporučuji Káka 23.10.2013 09:07:30

        Já teda nevim, proč Vám vadí vanilkový cukr - nemluvím o vanilínovém! Ten je vytvářen uměle, vanilkový se ovšem dělá právě z lusku. Osobně si doma mixuju cukr s vanilkovým luskem a mám úžasný vanilkový cukr. Co se esence týká, záleží na kvalitě - dá se sehnat bez problémů jen výtažek z lusku v alkoholu - což jde ostatně také udělat i doma, stačí na pár týdnů naložit lusk do vodky ;-) Takže zpomalte, než někoho odsoudíte...;-)

  • opravdu výborný koláč,dělala jsem přesně podle receptu a je super. :)

  • Skvělé Marta Váchová 24.07.2015 17:58:07

    Dělala jsem přesně podle receptu a jiný již nikdy dělat nebudu. Jednoduché, rychlé, levné, tenké těsto, výborné. Jen bych poopravila to rozválení těsta na plech. Myslím, že by spíš mělo být rozetření. Rozetřela jsem rovnou na pečicí papír - takže ani žádné šůrování plechu se nekonalo :-)

  • Tekuté těsto raketka29 10.07.2015 12:58:10

    Během šlehání mi přišlo těsto velmi řídké. Přidala jsem tedy mouku a nakonec to dopadlo výborně. Jen jsem to na doporučenou teplotu musela péct asi 40 minut.

  • Dala jsem do těsta více mouky...asi 400g,těsto se mi zdálo řídké. A výsledek byl velmi dobrý.

Celkový počet komentářů: 25
Nalezeno receptů: 25
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Babiččin borůvkový koláč
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept