Anglický roastbeef

2 hod | hlavní chod | 4 porce | britská kuchyně | recept zobrazen: 9277x
Výborný recept na šťavnatý roštěnec.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Maso očistíme od blan a tuku, pak důkladně vetřeme marinádu, kterou jsme si připravili z hořčice, oleje, worchestru, soli a pepře.

Maso zprudka opečeme na pánvi ze všech stran a přendáme na pekáč, ještě lépe na pečící mřížku, vložíme do trouby a pečeme při 150 °C asi půl hodiny. Pokud máme dost času na přípravu, pečeme na 60 °C 2 hodiny. Maso bude vždy šťavnaté, ani nedopečené, ani přepečené. Po upečení roastbeef krájíme na tenké plátky.

Jako přílohu si připravíme zapékané smetanové brambory. Brambory dobře omyjeme, nové ponecháme se slupkou, starší oloupeme. Brambory nakrájíme na velmi jemné plátky. Plátky brambor dobře namačkáme do pekáče, můžeme použít i jednoporcové misky na zapékání. Smetanu ochutíme solí, pepřem, jemně strouhaným česnekem a zalijeme jí brambory. Vložíme do rozpálené trouby a pečeme na 180 °C cca 30 - 60 minut dozlatova, řídíme se velikostí nádoby, ve které brambory zapékáme.

Anglický roastbeef podáváme se smetanovými brambory, zeleninou a domácí tatarkou.

autor receptu:

Anglický roastbeef

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

na porce
Vaše cena 3350 běžně 8816 Kč sleva 62 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Anglický roastbeef

Recept se nachází v 13 kuchařkách
KDI
VARENIE 8284 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3296 receptů
zjirousek
Maso hovězí 737 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Anglický roastbeef

Přidat příspěvek k receptu Anglický roastbeef
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Artróza a artritida - jaký je mezi nimi rozdíl?

    Artróza a artritida - jaký je mezi nimi rozdíl?

    Určitě jste už tyto dva pojmy někdy slyšeli. Ale víte, proč někdy mluvíme o artróze a jindy o artritidě a jaký je mezi nimi rozdíl?

  • Načerpejte na jaře sílu z medvědího česneku

    Načerpejte na jaře sílu z medvědího česneku

    Medvědí česnek známe nejspíš všichni, je považován za nejsilnější jarní bylinu a jeho detoxikační účinky, pro které je v těchto dnech hojně vyhledáván, jsou doslova zázračné. Právě nyní tato bylinka krásně bíle kvete, a když budete mít štěstí, můžete na něj narazit při procházkách listnatými lesy, kde jsou někdy vidět celé lány medvědího česneku.




přidat nový recept