Amišské skořicové roládky s karamelem

1 hod | moučník | americká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 3093x
Recept na výborné pečivo z uzavřené komunity Amišů.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Rozdrobíme droždí do hrnku, ocukrujeme 2 lžičkami cukru a zalijeme teplou vodou. Necháme vzejít kvásek. Na těsto smícháme všechny přísady a nakonec vmícháme kvásek. Těsto dobře zpracujeme, přikryjeme mísu s těstem utěrkou a necháme vykynout 2 hodiny.

V malé misce smícháme hnědý cukr a skořici. Jakmile těsto vykyne, rozválíme ho na obdélník tlustý asi 0,6 mm. Obdélník potřeme rozpuštěným máslem a posypeme skořicovou směsí. Těsto srolujeme do rolády a krájíme ji na 2,5 cm tlusté plátky. Plech vymažeme máslem a klademe nakrájené roládky asi 2,5 cm od sebe. Necháme kynout asi 75 minut. Amišské skořicové roládky s karamelem pečeme při 180 °C po dobu 20 - 25 minut nebo dozlatova.

Na karamelovou polevu rozpustíme máslo s hnědým cukrem a solí. Vaříme po dobu 2 minut a stále mícháme. Přidáme mléko. Odstavíme a přidáme vanilku. Necháme vychladnout a přidáme cukr moučku. Vychladlé rolády polijeme vychladlou polevou.

Amišské skořicové roládky s karamelem podáváme s bílou kávou, čajem či s mlékem.

autor receptu:

Amišské skořicové roládky s karamelem

Počet přidaných receptů: 47

Ingredience

Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Amišské skořicové roládky s karamelem

Recept se nachází v 66 kuchařkách
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4105 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Amišské skořicové roládky s karamelem

Přidat příspěvek k receptu Amišské skořicové roládky s karamelem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept