Americká kuřecí křidýlka

1 hod | hlavní chod | 4 porce | americká kuchyně | recept zobrazen: 9181x
Tento tradiční americký recept (American chicken wings) pochází z Kalifornie.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Smícháme jednu lžičku směsi grilovací, půl lžičky drceného chilli, jednu lžičku soli, 3 lžíce oleje, jednu lžíci rajčatového protlaku, jednu lžičku medu a jednu lžičku sójové omáčky.

Touto marinádou potřeme kuřecí paličky nebo křidélka a necháme odležet alespoň půl hodiny (lépe do druhého dne). Potom maso přendáme do vhodného pekáčku a poklademe pár plátky másla, aby se udělala pěkná kůrčička.

Kuřecí křidýlka pečeme při teplotě 180 °C asi 45 minut. Pečené maso průběžně otáčíme a poléváme výpekem. V létě je možné takto marinované kousky také grilovat.

Jako přílohu k americkým kuřecím křidýlkům můžeme dát brambory, hranolky, rýži nebo pečivo.

autor receptu:

Americká kuřecí křidýlka

Počet přidaných receptů: 6

Ingredience

na porce

Kuchařky obsahující recept Americká kuřecí křidýlka

Recept se nachází v 158 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů
rkunesova
Vláďovo kuchařka 1180 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Americká kuřecí křidýlka

Přidat příspěvek k receptu Americká kuřecí křidýlka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept