Americká buchta

45 min | moučník | Ostatní kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 103063x
Moc dobrá, dlouho vláčná. Jen se po ní zapráší!
Komentáře receptu 12
Uvařil jsem to (Recept vařilo 14 lidí)


Postup přípravy receptu

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky, ořechy nasekáme.

Vejce utřeme s cukrem, přidáme polohrubou mouku, skořici, kakao, prášek do pečiva a olej. Důkladně promícháme, přidáme na kostičky nakrájená jablka, hrst ořechů a trošku rozinek. Těsto znovu důkladně promícháme.

Husté těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme při 175 °C asi 15 - 20 minut.

Nakonec americkou buchtu polijeme čokoládovou polevou, případně můžeme jen pocukrovat.

autor receptu:

Americká buchta

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

4,3
skvělý recept
67 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Americká buchta

Recept se nachází v 182 kuchařkách
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4795 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Americká buchta

Celkový počet komentářů u receptu: 12
  • Komentář k receptu Americká buchta safiro 20.04.2014 13:54:46

    Těsto bylo hodně husté, skoro nešlo míchat, tak jsem do něj přidala trochu mléka. Pekla jsem z 1,5 dávky a na velký plech to bylo množství akorát. Z jedné dávky by bylo těsta málo. Pekla jsem 25 minut. Výsledek skvělý, buchta je opravdu moc dobrá. Dala jsem tam o něco víc kakaa, než je v receptu, takže těsto mám tmavé.

  • Naprosto uzasna delve 01.02.2014 19:44:38

    Vyborna buchta! Vlacna, rychla,dobre se dela...A hrooozna dobra!Testo bylo hustsi,ale uplne v pohode na praci..

  • Markéta 06.05.2012 16:01:16

    Já jsem tedy buchtu zkoušela dělat- ale těsto je až příliš husté- nedalo se ani vylít na plech tak jsem musela více zřeďovat a ani jsem celý plech nevylila, jak toho bylo málo.

    • Re: aziz 03.01.2014 13:54:57

      Je třeba dodat hrnek mléka - to v receptu chybí.

    • americká buchta tejkalka 10.06.2012 09:50:57

      to že bylo těsto tuhé a nešlo vylít,bylo určitě způsobeno moukou,jednou se mi to také stalo,když jsem použila mouku levnějšího typu.
      Nicméně na plechu se to při pečení poddá,jablka pustí štávu a moučník je dobrý

  • Mohu jen doporučit. Jen se mi těsto zdálo dosti husté, tak jsem ho trochu naředila mlékem. A povedlo se:-)

  • Vlada 21.10.2012 21:17:06

    Buchta výborná, povedla se. Jenom jsem ji musel lehce upravit, protože těsta bylo opravdu málo,......... a nebo mám asi větší pekáč, popř. menší hrnky než ostatní :), takže +hrnek mouky, +2vejce,+něco oleje, +vanilkový cukr, + špetka cukr krupice. A ještě jedna poznámka, z hladké mouky to jde taky a neptejte se, proč jsem tam musel dát hladkou :)

  • Je výborná ale příště uberu cukr. :)

  • Karel
    výborná Karel 09.06.2012 12:11:01

    jen sama pozitiva , jednoduchá, rychlá pro přepadovou návštěvu ,celý plech krásně vyběhl , vláčná , místo jablek jsem nakrájel kompotované meruňky , byla velká pochvala, děkuji za recept...

  • Pekla jsem ji o asi 10 min. dele, ale moc nam chutnala, doporucuji servirovat se slehackou!!!

Celkový počet komentářů: 12
Nalezeno receptů: 12
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Americká buchta
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept