Americká buchta

45 min | moučník | Ostatní kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 115267x
Moc dobrá, dlouho vláčná. Jen se po ní zapráší!
Komentáře receptu 12
Uvařil jsem to (Recept vařilo 14 lidí)


Postup přípravy receptu

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky, ořechy nasekáme.

Vejce utřeme s cukrem, přidáme polohrubou mouku, skořici, kakao, prášek do pečiva a olej. Důkladně promícháme, přidáme na kostičky nakrájená jablka, hrst ořechů a trošku rozinek. Těsto znovu důkladně promícháme.

Husté těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme při 175 °C asi 15 - 20 minut.

Nakonec americkou buchtu polijeme čokoládovou polevou, případně můžeme jen pocukrovat.

autor receptu:

Americká buchta

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
75 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Americká buchta

Recept se nachází v 196 kuchařkách
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4105 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Americká buchta

Celkový počet komentářů u receptu: 12
  • Komentář k receptu Americká buchta safiro 20.04.2014 13:54:46

    Těsto bylo hodně husté, skoro nešlo míchat, tak jsem do něj přidala trochu mléka. Pekla jsem z 1,5 dávky a na velký plech to bylo množství akorát. Z jedné dávky by bylo těsta málo. Pekla jsem 25 minut. Výsledek skvělý, buchta je opravdu moc dobrá. Dala jsem tam o něco víc kakaa, než je v receptu, takže těsto mám tmavé.

  • Naprosto uzasna delve 01.02.2014 19:44:38

    Vyborna buchta! Vlacna, rychla,dobre se dela...A hrooozna dobra!Testo bylo hustsi,ale uplne v pohode na praci..

  • Markéta 06.05.2012 16:01:16

    Já jsem tedy buchtu zkoušela dělat- ale těsto je až příliš husté- nedalo se ani vylít na plech tak jsem musela více zřeďovat a ani jsem celý plech nevylila, jak toho bylo málo.

    • Re: aziz 03.01.2014 13:54:57

      Je třeba dodat hrnek mléka - to v receptu chybí.

    • americká buchta tejkalka 10.06.2012 09:50:57

      to že bylo těsto tuhé a nešlo vylít,bylo určitě způsobeno moukou,jednou se mi to také stalo,když jsem použila mouku levnějšího typu.
      Nicméně na plechu se to při pečení poddá,jablka pustí štávu a moučník je dobrý

  • Mohu jen doporučit. Jen se mi těsto zdálo dosti husté, tak jsem ho trochu naředila mlékem. A povedlo se:-)

  • Vlada 21.10.2012 21:17:06

    Buchta výborná, povedla se. Jenom jsem ji musel lehce upravit, protože těsta bylo opravdu málo,......... a nebo mám asi větší pekáč, popř. menší hrnky než ostatní :), takže +hrnek mouky, +2vejce,+něco oleje, +vanilkový cukr, + špetka cukr krupice. A ještě jedna poznámka, z hladké mouky to jde taky a neptejte se, proč jsem tam musel dát hladkou :)

  • Je výborná ale příště uberu cukr. :)

  • Karel
    výborná Karel 09.06.2012 12:11:01

    jen sama pozitiva , jednoduchá, rychlá pro přepadovou návštěvu ,celý plech krásně vyběhl , vláčná , místo jablek jsem nakrájel kompotované meruňky , byla velká pochvala, děkuji za recept...

  • Pekla jsem ji o asi 10 min. dele, ale moc nam chutnala, doporucuji servirovat se slehackou!!!

Celkový počet komentářů: 12
Nalezeno receptů: 12
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Americká buchta
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept